Cu Mahmoud, despre non-proliferare

0 comentarii

După cum scriam într-un articol care nu a apărut, dar va apărea în paginile, cel mai probabil electronice, ale FP România, tocmai s-a terminat Conferinţa Tratatului de Neproliferare de la New York, acolo unde s-a discutat iar contradictoriu pe tema „big iranian nuclear kaboom, on Israel’s porch”. Conferinţa a debutat, aşa cum veţi afla din minunatul articol, pe care-l voi linkui aici când apare, cu un discurs fulminant al preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, care, spre deosebire de alte dăţi, a aplicat tactica „focu’ la ei” foarte convingător. Pe lângă pledoaria în favoarea dreptului inalienabil la energie ieftină, aducătoare de prosperitate, Ahmadinejad a atacat punerea în aplicare a NPT-ului şi organismului de control şi reglementare în domeniul energiei nucleare al Naţiunilor Unite, AIEA. Preşedintele iranian a venit şi cu o propunere în 11 puncte de modificare a respectivei instituţii, pe care, aţi ghicit, a făcut-o publică în cadrul discursului de pe 3 mai.

Între timp, conferinţa s-a şi încheiat, pe 28 mai exact, fără a se încheia cum şi-ar fi dorit causticul preşedinte iranian. Surpriza pregătită de Statele Unite, a fost un draft al unei Rezoluţii de condamnare a Iranului, pe care, cu siguranţă, s-a negociat puternic în spatele uşilor închise. Condamnare despre a cărei posibilitate am vorbit în martie.

Până acum, Iranul s-a bazat în jocul diplomatic pe două atuuri, care i-au permis să joace tare, eludând restricţiile Consiliului de Securitate: Rusia şi China, ambele având drept de veto. Totuşi, se pare că americanii şi, implicit, în umbră, Israelul au obţinut o victorie în lupta diplomatică de restrângere a opţiunilor iraniene. Rusia, după ce a jucat cartea americană în aprilie, la Summitul de la Washington referitor la securizarea deşeurilor nucleare, se pare că va merge iar pe mâna lui Obama, susţinând eventualele sancţiuni.

Ahmadinejad s-a repliat şi a atacat decizia rusă, condamnând-o furtunos. Preşedintele Iranului a spus că „ar fi fost mai înţelept ca partea rusă să reflecteze mai mult la propunerea americană”, retorică respinsă de diplomaţia rusă. De fapt, reprezentantul Rusiei a explicat, într-un limbaj diplomatic convingător, că Rusia „nu susţine nici poziţia americană, nici cea iraniană, ci propriile filosofii şi interese geopolitice”.
Pierzând un punct de sprijin, Iranul nu mai are decât o singură legătură puternică, care i-ar fi putut susţine cauza – China. China care are interese comerciale şi mai important, importă materie primă din Iran, fapt ce o face mai sensibilă la interesele Teheranului. Totuşi, in aceste momente şi Imperiul de Mijloc este într-un „diplomatic tightspot”. Două din statele problemă ale tablei geopolitice, Iranul şi Coreea de Nord, ambele susţinute de Beijing, sunt în mijlocul unor crize, ce ţin primele pagini ale ziarelor. Aşadar, chinezii susţin şi ei pachetul de măsuri agreat de ruşi şi de americani, singura grijă avută în vedere fiind ca restricţiile să nu afecteze relaţiile comerciale dintre cele două ţări.

Având în vedere creşterea presiunii asupra sa şi a textului rezoluţiei aflat în buzunarul american şi binecuvântat de China şi de Rusia, Teheranul pare că devine mai flexibil. Din ce în ce mai…

Sursa: www.athenian-legacy.com

Iranienii nu mai au voie sa aiba caini

0 comentarii

Iranienii nu mai au voie sa aiba caini ca animale de companie si pot fi amendati daca sunt prinsi cu patrupedele in masina sau in parcuri, dupa ce un cleric iranian a decretat oficial ca cel mai bun prieten al omului este un animal murdar si trebuie evitat.

Cainii erau deja considerati "murdari", in traditia islamica, insa pana acum nu a existat o masura oficiala care sa interzica detinerea lor ca animale de companie, transmite Reuters.

"Prietenia cu cainii este o imitatie oarba a lumii occidentale. In vest sunt multi oameni care isi iubesc mai mult cainii decat sotiile si copii", a declarat marele ayatollah Naser Makarem Shirazi, cel care a emis ordinul religios.

Singurii caini acceptati sunt cei de paza sau ciobanesti, iar detinerea animalelor in alte scopuri poate fi sanctionata acum cu amenda si cu confiscarea patrupedelor.

Desi Coranul nu interzice in mod explicit contactul cu cainii, clericul iranian sustine ca exista numeroase alte texte islamice in care acestia sunt considerati "murdari".

Iran cleric says dogs "unclean" and not to be kept as pets
http://www.reuters.com/article/idUSTRE65I0M220100619
(Reuters) - A senior Iranian cleric has decreed dogs are "unclean" and should not be kept as pets -- a move aimed at discouraging Western-style dog ownership in the Islamic state, a newspaper reported on Saturday.

Dogs are considered "unclean" under Islamic tradition but, while relatively rare in Iran, some people do keep them as pets.

By issuing a fatwa -- a religious ruling -- Grand Ayatollah Naser Makarem Shirazi has sent a clear message that this trend must stop.

"Friendship with dogs is a blind imitation of the West," he was quoted as saying in Javan daily. "There are lots of people in the West who love their dogs more than their wives and children."

Guard dogs and sheep dogs are considered acceptable under Islamic law but Iranians who carry dogs in their cars or take them to public parks can be stopped by police and fined.

The Koran does not explicitly prohibit contact with dogs, Shirazi said, but Islamic tradition showed it to be so. "We have lots of narrations in Islam that say dogs are unclean."

The interpretation of religious rules on personal conduct is a constant source of debate and potential conflict in Iran which has been an Islamic republic since a revolution ousted the Western-backed Shah in 1979.

In a television interview last week, President Mahmoud Ahmadinejad weighed in on the issue of the Islamic dress code, saying women who fail to cover their hair completely should not be harassed by the police.

Morality police are conducting their annual crackdown and women who reveal strands of hair are liable to be stopped in the streets for failing to respect the dress code, or "hijab."

Ahmadinejad's surprisingly liberal view was condemned by fellow hard-liner politicians and senior clerics "I wish he had not said those words about the hijab," Grand Ayatollah Ahmad Jannati told the faithful during the week's Friday prayers, in a rare criticism of the president.

"We are grappling with many problems including economic and political ones but the issues of morality and ethical security are among the important issues that cannot be ignored," he said.

Tehran University has set up a thinktank "to investigate the problems related to hijab," the representative of Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei to the university announced on Monday.

(Editing by Matthew Jones)

"The Three Terrors"

0 comentarii

O victima poate fi obligata sa-si scoata niqab-ul in fata instantei?

0 comentarii

Un tribunal din Toronto s-a confruntat astăzi, miercuri 9 iunie 2010, cu o controversă inedită pe tema voalului complet, o femeie agresată sexual refuzând să renunţe la niqab în faţa instanţei.
Este, de fapt, un conflict între două principii de drept: libertatea religioasă şi un proces echitabil.
Curtea de Apel din Toronto, care a început procesul marţi, a părut să fie de acord cu argumentaţia avocatului tinerei femei – venită la proces, purtând un niqab alb care îi dezvăluia doar ochii – conform căreia, faptul că nu i se vede faţa clientei sale, nu înseamnă că mărturia ei e alta.
"Dacă am renunţa la vălul clientei mele, acesta nu va furniza nicio informaţie semnificativă în plus", a susţinut energic David Butt, constatând că dreptul la purtarea vălului niqab este respectat de Carta canadiană a drepturilor şi libertăţilor.
"Clienta mea are dreptul să îşi acopere faţa", a spus el, înainte de confirmarea faptului că partea adversă nu are nevoie să o vadă pe tânără fără văl. Debutul procesului a avut loc în anii '80. Tânăra, identificată doar prin iniţialele NS, astăzi de 32 de ani, susţine că a fost agresată sexual de un unchi şi un văr, între anii 1982 - 1987. În 1992, tatăl său a cerut poliţiei să renunţe la acuzaţiile împotriva celor doi suspecţi.
Şaisprezece ani mai târziu, NS a decis să îi dea în judecată pe atacatorii săi, iar cazul a fost redeschis.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Femeile care pot schimba lumea islamica

0 comentarii

Sunt frumoase, destepte si, nu in ultimul rand, puternice. Aflate la granita dintre doua lumi, Orient si Occident, printesele lumii islamice incearca, si de cele mai multe ori reusesc, sa schimbe mentalitatea femeii din lumea musulmana.

De cele mai multe ori in umbra sotului, suveranele lumii islamice incep sa se impuna, incet-incet, si pe plan international.

Rania a Iordaniei

E frumoasa, sexy, bogata, militeaza pentru pace - e mai mult decat o prima Doamna, e Regina. E Rania, sotia regelui Iordaniei. Regina este originara dintr-o familie palestiniana si s-a casatorit cu regele Iordaniei Abdullah al II-lea pe 7 februarie 1993. "Ea va fi diamantul coroanei regale" a prezis mama regelui.

A castigat respectul a milioane de oameni prin frumusetea, angajamentul, carisma si modernitatea sa. Stilul sau vestimentar simplu, dar rafinat, face senzatie, deoarece Rania utilizeaza eleganta ca pe o arma politica.

Costumele sale de la Prada, rochiile de la Elie Saab, Jean-Paul Gaultier, Narciso Rodriguez si Dominique Sirop reprezinta nu atat o lectie de stil, cat o modalitate de a-si exprima convingerile, deoarece Rania considera ca femeile de origine musulmana nu trebuie sa fie obligate sa poarte voal. Rania a Iordaniei a reusit sa abroge legea referitoare la "delictul de onoare" (care permitea uciderea unei femei de catre rude daca aceasta si-ar fi "dezonorat" in vreun fel sau altul familia)

Ii plac creatiile Chanel si Dior, iubeste bijuteriile Cartier si este prima femeie membra a familiei regale din Maroc recunoscuta public si onorata cu un titlu regal.

Lalla Salma Bennani, prima "Alteta Regala" a Marocului

De cand s-a casatorit cu regele Marocului, Mohammed al VI-lea, printesa Lalla Salma este un model pentru femeile din aceasta tara nord-africana. Ea reprezinta noua generatie de femei care isi traiesc viata modern, fara a respinge traditiile, cultura si istoria Marocului.

Inca din ziua casatoriei (ce a avut loc in mai 2000) a "desfiintat" un tabu care dura de mai bine de trei secole si jumatate, fiind prezentata supusilor fara voal, cu parul roscat lasat liber pe spate, scrie Al Jazeera. Mohammed al VI-lea a vrut pentru ea titlul de "Alteta Regala", care nu fusese acordat niciodata pana atunci vreunei sotii de suveran marocan.

Numita adesea "Frumoasa din Maroc", pe Lalla au indragit-o marocanii nu doar pentru ca are eleganta unei dive de la Hollywood, ci si pentru felul in care s-a facut remarcata. Departe de a avea o atitudine sfidatoare sau rebela, printesa s-a implicat in viata publica, mai cu seama in proiecte caritabile.

In 2005, a infiintat Lalla Salma Association to Fight Cancer, o organizatie non-profit al carei scop este sa-i ajute pe cei care sufera de aceasta boala. A primit Sharjah Voluntary Work Award, unul dintre cele mai importante premii din lumea araba, care confera recunoastere voluntariatului.

"Alteta Regala" a Marocului este inginer IT si a lucrat, la 24 de ani, la cea mai mare firma de profil din Maroc, ONA Group. Salma a abolit, in Maroc, obligatia de obedienta neconditionata a femeilor fata de sot.

Asma Al-Assad, Prima Doamna a Siriei

La Londra, unde s-a nascut in familia unui cardiolog sunnit, o chemau Emma, iar in Siria au supranumit-o "Evita", in amintirea fostei Prime Doamne a Argentinei, influenta Eva Peron. Asma al-Assad conduce detasat in topul "Elle" al celor mai frumoase si elegante sotii de presedinte din lume.

In varsta de 33 de ani si educata la prestigiosul King's College din Londra, Asma este sotia presedintelui sirian Bashar Al-Assad, cu care are trei copii. O prezenta extrem de discreta, Prima Doamna a Siriei a surprins intotdeauna la aparitiile in public cu tinutele sale rafinate si elegante.

Atunci cand s-a casatorit cu suveranul hasemit, si-a tinut secreta casatoria timp de doua luni pentru a vizita zonele defavorizate ale tarii inainte ca sirienii sa o cunoasca. Voyager scrie despre ea ca este o feminista si afirma ca Asma Al-Assad sustine ca femeile ar trebui sa fie apreciate pentru ceea ce fac sau spun, nu pentru cum arata. In 2003, Prima Doamna a Siriei a infiintat MAWRED, o organizatie care lupta pentru cresterea  rolului femeii in economia Siriei.

Mozah Bint Nasser Al-Missned, regina in pantaloni

Mozah Bint Nasser Al-Missned, in varsta de 45 de ani, este cea de-a doua sotie a emirului Qatarului, Hamad bin Khalifa. S-a casatorit in 1977, la varsta de 18 ani, in timp ce era studenta la sociologie la Universitatea din Qatar.

Este cunoscuta pentru faptul ca detesta regulile protocolului, este fanul pantalonilor Chanel, iar eleganta si rafinamentul ei au fascinat Occidentul. Este una dintre putinele femei din Orient care are pagina de Internet.

Detesta regulile seci ale protocolului, are grija de propriul "look" la Chanel, ii place sa se imbrace in pantaloni de catifea neagra si sa poarte paruri cu diamante.

Mozah Bint Nasser Al-Missned este Presedintele Fundatiei pentru Educatie, Stiinta si Dezvoltare din Qatar si reprezentant special al UNESCO pentru Educatie. In topul Forbes al celor mai puternice femei din lume, se afla pe locul 79.
Sursa: Ziare.com

Liderul biserici catolice turce decapitat

0 comentarii

Liderul Bisericii Catolice turce, ucis într-un "sacrificiu ritualic musulman"?
Liderul Bisericii Catolice din Turcia, monseniorul Luigi Padovese, ucis de şoferul său la 3 iunie, a fost "decapitat" în cadrul unui "sacrificiu ritualic musulman", a afirmat marţi directorul agenţiei misionarilor AsiaNews, citat de Mediafax.

Bernardo Cervellera, care citează un corespondent al agenţiei în Turcia, a declarat pentru postul de televiziune Sky TG24 că după crimă, şoferul Murat Altun, în vârstă de 26 de ani, a strigat: "L-am ucis pe marele Satan, Allah Akbar" (Allah este mare, în arabă, n.red.) de pe acoperişul casei prelatului.

Potrivit AsiaNews, agenţia institutului pontifical al misiunilor străine, monseniorul Padovese "a fost înjunghiat în locuinţa sa (din Iskenderun, n.red.) şi a reuşit să iasă din casă pentru a cere ajutor". Şi "probabil că a fost decapitat după ce a căzut la pământ", potrivit AsiaNews, care precizează că acesta a fost momentul în care şoferul a urcat pe acoperiş.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, contactat marţi de agenţia de informaţii religioase i-media, a afirmat că vrea să aştepte "să aibă o viziune completă a situaţiei". "Nu confirm ceea ce spune AsiaNews, aceasta îşi asumă responsabilităţile ei, nici nu neg, dar nu am auzit aşa ceva", a adăugat el, referindu-se la cuvintele rostite de ucigaş.

Potrivit presei turce, ucigaşul fusese externat de la psihiatrie cu câteva zile înainte de crimă. El a declarat poliţiei că a avut o "revelaţie divină", a afirmat presa turcă.

Autorităţile locale s-au grăbit să excludă un act politic. Avocatul şi mama ucigaşului au confirmat că acesta, care se afla în serviciul episcopului de patru ani, suferea de probleme psihice.

În avionul care îl transporta în Cipru, vineri, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat el însuşi că acesta nu a fost "un asasinat politic sau religios", recunoscând însă că dispune de puţine informaţii.

Monseniorul Padovese, în vârstă de 63 de ani, vicar apostolic al Anatoliei şi preşedinte al conferinţei episcopale turce (CET), oficia din 2004 la Iskenderun, în apropiere de Antakya, unde se află grota unde se reuneau în secret primii creştini.
Sursa: Romania Libera

Cel puţin 70 de persoane au murit în atacurile din Lahore

0 comentarii

Vineri 28 mai 2010
Cel puţin 70 de persoane au murit şi alte 78 au fost rănite în atacurile ce au vizat două sinagogi din Lahore, Pakistan, vineri, relatează CNN. Bărbaţi înarmaţi cu grenade au atacat două moschei din Lahore şi au luat ostatice sute de persoane.

Persoanele înarmate au deschis focul după rugăciunea de vineri în două moschei din Lahore şi au aruncat grenade.
Potrivit televiziunii pakistaneze, într-una dintre moschei se aflau 1.500-2.000 de oameni, care au fost luaţi ostatici.

Atacurile par a fi coordonate, au pornit cam în acelaşi moment. Vinerea este zi de rugăciune pentru musulmani şi majoritatea moscheilor din Pakistan sunt pline. Se aud continuu focuri de armă şi explozii.

După două ore de lupte, poliţia a anunţat că a preluat controluol asupra uneia dintre moschei şi a capturat cel puţin doi agresori din trei. Al treilea a detonat bomba pe care o avea asupra sa.

Atacurile par a fi fost comise de Tehreik e Taliban, aripa pakistaneză a mişcării talibanilor.
Sursa: Adevarul

Dreptul unui elev musulman din Berlin, de a avea un loc de rugaciune in scoala, a fost refuzat in instanta

0 comentarii

Lacasuri Ortodoxe: din Berlin
A fost refuzat dreptul unui elev musulman, din Berlin, de a avea un loc de rugaciune in scoala

Un tribunal din Berlin a refuzat joi, 27 mai 2010, dreptul unui elev de liceu, musulman, la o cameră specială pentru rugăciunea din timpul pauzelor dintre ore.

Liceul berlinez la care este înscris Yunus M., în vârstă de 16 ani, a fost chemat în instanţă, de acesta, pentru solicitarea de punere la dispoziţie a unui loc special amenajat, destinat rugăciunii.

Tribunalul Administrativ din Berlin-Brandenburg a precizat însă că şcoala este locul de întâlnire a "mai multe religii şi credinţe diferite" şi că, în plus, mai există şi studenţi atei.

Acest pluralism "poartă în sine un potenţial semnificativ de conflict", iar prin decizia instanţei şcoala trebuie să fie în aceste condiţii un garant al neutralităţii religioase.

Instituţia din districtul Wedding pusese în ultimii doi ani la dispoziţia tinerilor, o cameră pentru rugăciune, dar directorul a asigurat că nu fusese folosită mai deloc.

În noiembrie 2007, tânărul a început să îşi facă rugăciunile între ore, Islamul cerând 5 rugăciuni zilnice. Gestul său a lansat acum o nouă dezbatere în Germania: trebuie să li se permita studentilor sa isi faca rugăciunea între orele de clasă, în incinta unei şcoli.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea

Pakistanul a ridicat interdictia privind accesul pe YouTube

0 comentarii

Pakistanul a ridicat, în seara de miercuri, 26 mai 2010, interdicţia privind accesul la YouTube, motivată de conţinutul “blasfemiator” al acestui site.

Site-ul YouTube a fost deblocat, dar link-urile cu conţinut profanator nu sunt accesibile în Pakistan, a declarat pentru AFP un oficial al autorităţii pakistaneze de telecomunicatii (PTA), Khurram Mehran.

Anterior, ministrul de Interne, Rehman Malik, declarase că Islamabadul va restabili în următoarele câteva zile accesul pe Facebook şi YouTube, blocat timp de patru zile, dar nu şi pe paginile cu conţinut "blasfemiator", conform AFP.

PTA a mai blocat, de asemenea, accesul la Wikipedia, tot săptămâna trecută, argumentând că există şi aici din ce în ce mai mult conţinut "blasfemiator".

"Am discutat această problemă astăzi, în timpul unei reuniuni guvernamentale. Le-am spus colegilor mei care blochează aceste site-uri că nu fac un lucru bun", declara Malik. "Le-am spus că numai anumite pagini care conţin blasfemii ar trebui practic să fie blocate, şi nu tot site-ul", a mai spus el.

PTA raporta că va elimina interdicţia de accesare a acestor site-uri şi pagini web pe baza instrucţiunilor guvernului.

Un concurs de desene despre profetul Islamului, Mahomed, care fusese lansat săptămâna trecută, de un utilizator pe Facebook, a provocat demonstraţii potrivnice în reţeaua de socializare online, în mai multe oraşe din Pakistan, determinând guvernul să blocheze accesul la reţea, cât şi la YouTube.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Cele mai bizare sau ridicole 10 fatwa

0 comentarii

10. Soarele se învârte în jurul Pământului
Sursa: Al-Ahram Weekly Issue 477, 13-19 April, 2000.
Într-un decret religios emis în anul 2000 intitulat “Dovezile rotaţiei Soarelui şi a fixităţii Pământului”, marele muftiu arab Sheikh Ibn Baaz afirmă că Pământul este plat, iar soarele se învârte în jurul Pământului. El spune că imaginile de pe satelit care dovedesc contrariul nu reprezintă altceva decât o conspiraţie occidentală asupra lumii islamice

9. Versetele satanice -  Omorâţi un scriitor ce a scris o carte ce n-ar trebui s-o citim niciodată!
fatwa prin care se decreta omorarea lui Salman Rushdie
Sursa: “The West Is Choked by Fear”, Der Speigel Jan 4, 2010, Henryk Broder
În 1988, publicarea cărţii lui Salman Rushdie “Versetele satanice” l-a făcut pe liderul revoluţionar iranian, Ayatollah Khomeini, să emită un fatwa împotriva lui Rushdie, pentru ca acesta să fie omorât. În aceeaşi condamnare la moarte intrau şi toţi traducătorii, editorii şi vânzătorii care ar fi distribuit această carte. Milioane de musulmani din întreaga lume care n-au citit nici măcar un singur rând din această carte, şi care nu l-au întâlnit măcar vreodată înainte, îl vor mort. Interesant, nu?

8. Tomboys - Fetele musulmane nu trebuie să se îmbrace ca băieţii!
fetele cu par scurt, in pantaloni... fetele care au un comportament masculin - fatwa pedepseste acest comportament
Sursa: The Malaysian Insider
În Kuala Lumpur (Malaiezia), era pe punctul să izbucnească o revoltă împotriva unui decret religios emis de Consiliul Naţional Malaiezian al Fatwa, care interzicea ca fetele musulmane să se îmbrace ca băieţii. Adică, adio blugi, tricouri sau şăpci pentru fete!





7. Omorâţi-l pe Mickey Mouse, căci el este unul din soldaţii lui Satan!
Sursa: Report: Saudi Cleric Says Mickey Mouse ‘Must Die’. 
Exact, islamismul a pus ochii şi pe celebrul personaj de desene animate. Mickey Mouse a devenit unul din “soldaţii lui Satan”, aşa că şeicul Muhammad Al-Munajid a decretat faptul că în casele musulmane trebuie să fie distruşi toţi Mickey Mouse care s-ar afla (în reviste, postere sau jucării). Nu vă faceţi griji: nu e vorba doar de Mickey Mouse. Al-Munajida pus ochii şi pe Tom şi Jerry!


6.  Emoticons - Emoticoanele de pe Yahoo Messenger trebuie interzise, pentru că imită chipurile creaturilor lui Allah!
Sursa: Jihadwatch
Conform muftiului Multaqa Ahl al Hadeeth, emoticoanele folosite pe Yahoo Messenger sau forumuri ar trebui interzise întrucât imită chipurile creaturilor lui Allah, chiar dacă sunt deformate. Mai mult de atât, o femeie care vorbeşte pe Internet cu un bărbat (ce nu-i este rudă apropiată) n-are voie să folosească emoticonurile întrucât acestea ar exprima sentimente (râs, zâmbet, emoţii etc.), iar acestea n-ar trebui cunoscute de către bărbaţi.

5. Fotbalul trebuie jucat în hainele obişnuite sau în pijama!
“nu jucati in echipe de 11 (jucatori) asa cum joaca eretici, evreii si crestinii”, si “jucati in pijamale sau hianele de zi cu zi, hainele colorate si tricourile  nu sunt haine musulmane”.
Sursa: “A Fatwa on Football”, The Guardian, Monday 31 October 2005.
Nu, nici măcar un joc frumos ca fotbalul nu este scutit de stupizenia decretelor religioase musulmane. Într-unul din acestea se specifică clar că “musulmanii nu trebuie să joace fotbal cu eretici ca evrei sau creştini”, şi că “fotbalul trebuie jucat în haine obişnuite sau în pijamale, întrucât şorturile şi tricourile nu sunt haine musulmane”.

4. Vaccinul infidel - Vaccinul nu e bun, pentru că e o conspiraţie internaţională pentru sterlizarea musulmanilor

Sursa: “POLIO ERADICATION: Looking for a Little Luck”, Roberts Science 6 February 2009
Poliemelita se află în creştere în India, Nigeria, Afghanistan şi Pakistan. De ce? Datorită unui decret împotriva vaccinării cu poliemelită emis de clericii musulmani din Pakistan, care cred că acest vaccin este o conspiraţie pentru a face lumea musulmană sterilă.

3. Fara nuditate in timpul actului sexual - Soţii n-au voie să facă sex dezbrăcaţi
Sursa: SimplyDumb
În 2007, fostul decan privind legile islamice din Universitatea Al-Azhar din Cairo a emis un decret religios prin care relaţiile sexuale realizate în nuditate invalidează căsătoria dintre doi soţi. Ce mai urmează? Că nu mai ai voie să faci duş decât îmbrăcat?

2. Urina profetului Mohamed - A bea urina profetului Mohamed e o binecuvântare
Marele muftiu al Egiptlui, Sheikh Ali Gomaa, spune ca cei ce o beau au parte de o mare binecuvantare.
Sursa: “A Fatwa Free-for-All in the Islamic World”, New York Times, Michael Slackman Published: Monday, June 11, 2007
Conform marelui muftiu al Egiptului, şeicul Ali Gomaa, a bea urina lui Mohamed ar fi o mare binecuvântare pentru fiecare musulman. Şi totuşi, profetul Mohamed nu a pretins niciodată că el ar fi divin; atunci de ce urina sa ar avea proprietăţi magice? S-o fi consultat marele muftiu cu Gregorian Bivolaru, înainte de a emite acest decret religios?

1. Alaptarea barbatilor maturi.
Pentru a rezolva problema segregarii sexelor in comunitatea musulmana, femeile pot alapta barbatii ajunsi la maturitate, si astfel se creeaza o relatie de rudenie intre cei doi. Acestia pot acum sa fie impreuna (singuri) fara ca sa mai fie banuiti ca intri ei au loc relatii intime.
Sursa: “A Fatwa Free-for-All In the Islamic World”, New York Times, Michael Slackman, Monday, June 11, 2007.
În mai 2007, un cleric musulman se întreba cum ar putea ca femeile şi bărbaţii să lucreze în cadrul aceluiaşi birou, întrucât legea islamică interzice orice legături între bărbaţii şi femeile necăsătoriţi sau neînrudiţi între ei. A găsit şi soluţia: bărbaţii să sugă de la sânul femeilor colege de cinci ori, eliberându-se astfel tensiunea sexuală, iar femeia ar deveni “mama adoptivă” a colegului său de birou. Incredibil, nu?

Tinere fete, imbracate in stil "emo", arestate de politia religioasa a Arabiei

0 comentarii

Poliţia religioasă Arabă a arestat zece fete tinere, machiate şi îmbrăcate după moda "emo", acuzate că provoacă dezordine într-o cafenea, a raportat ziarul Al-Yaum, în ediţia de sâmbătă, 22 mai 2010.

Proprietarul cafenelei, situată în oraşul Dammam din estul Arabiei Saudite, a apelat la Comisia privind Promovarea Virtuţii, în momentul în care i s-a parut că tinerele fete încep să-i deranjeze pe ceilalţi clienţi.

Termenul "emo", care desemnează o muzică derivată din punk, se referă şi la un anumit stil de îmbrăcăminte, caracterizat prin blugi şi tricouri foarte strânse, cu imprimeuri ale grupurilor "emo", şi printr-un machiaj şi culori scandaloase ale părului, de multe ori strălucitoare.

Poliţia religioasă le-a arestat pe tinerele fete, până când părinţii acestora au semnat un angajament cum că, pe viitor, ele nu vor mai repeta acest tip de comportament non-islamic şi că nu se vor mai îmbrăca in această manieră.

Potrivit presei, mai multe tinere femei saudite au adoptat stilul "emo", o modă populară în lume.

Femeile Saudite "trebuie" insa să apară în public complet ascunse sub voaluri negre şi “abbayas”, dar în locurile publice precum mall-urile sau cafenelele, au voie să renunţe la costumul abbaya pentru a-şi etala îmbrăcămintea la modă, aflată pe dedesubtul acestuia.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


Sursa: www.LacasuriOrtodoxe.ro

MTV, documentar despre tineretul arab, nemultumeste autoritatile

0 comentarii

True Life | Resist the Power! Saudi Arabia: "Meet four young people fighting for freedom and rebelling against their government."


True Life Diary | Resist the Power! Saudi Arabia: "Heidi and rachel, the producers of the documentary, fill us in on their production over seas."

Un documentar difuzat pe MTV, despre tineretul arab, face valuri
Sursa: www.lacasuriortodoxe.ro
Lacasuri Ortodoxe: din Riyadh – Arabia
02 June 2010 19:15 
Un film documentar, difuzat pe canalul de muzică american MTV, despre tinerii din Arabia, face valuri în regat, conservatorii decizând să trimită subiectul în faţa justiţiei.Săptămâna trecută, conservatorii au depus o plângere în faţa unei instanţe din Jeddah (vest), împotriva documentarului intitulat "Rezistă puterii! Arabia Saudita", a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

"Nu vom permite ca valorile societăţii Arabe să fie ignorate, şi vrem să deferim justiţiei canalul MTV, dar şi pe Aziz”, participantă la documentar, se arată pe pagina acestora de Facebook.

Întrebat de AFP, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Informaţii, Abdel Rahman Al-Hazzaa, a declarat marţi, 1 iunie 2010, că autorităţile au pornit o anchetă privind documentarul.

Filmul nu a fost difuzat pe MTV Arabia, care aparţine de canalul american, dar saudiţii l-au văzut pe site-ul MTV.

Acesta arată viaţa de zi cu zi a tinerilor din Jeddah, oraşul-port mai puţin auster decât capitala, tentaţi să încalce interdicţiile.

"Sunt destul de surprins de controversa, dar cred că respectivul caz se va calma atunci când oamenii îşi vor da seama că intenţiile participanţilor si realizatorilor sunt unele pozitive", a declarat Heidi Ewing, co-producător al documentarului, într-un e-mail destinat AFP.

Cazul survine pe fondul unei hotărâri a unei instanţe din Arabia, luată în februarie 2010, prin care era condamnat la 5 ani de închisoare şi 1.000 de lovituri de bici, un saudit care a povestit despre viaţa sa sexuală in timpul unui talk-show pe canalul prin satelit LBC, cu sediul în Liban.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Liderul Bisericii Catolice turce, ucis

0 comentarii

Monseniorul Luigi Padovese (foto), vicarul apostolic de Anatolia şi preşedinte al Conferinţei episcopale turce, a fost înjunghiat mortal. Postul de televiziune NTV a relatat că incidentul a avut loc în reşedinţa prelatului din portul Iskenderun, din sudul Turciei.

Potrivit presei locale, autorul crimei este chiar şoferul monseniorului Padovese. Prelatul catolic, în vârstă de 63 de ani, a murit la spital. Vaticanul s-a arătat consternat de moartea vicarului apostolic.
„Este un lucru îngrozitor, de necrezut, suntem consternaţi", a declarat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

Asasinarea clericului catolic este doar unul dintr-un şir lung de atacuri care au vizat în ultimii ani creştinii din Turcia. Luigi Padovese era cunoscut drept un apărător vehement al creştinilor din Turcia.
Sursa: www.adevarul.ro

Dictionar arab-roman / roman-arab

0 comentarii

Prezentare de carte Ilie Badicut, Stelian Drondoe - Dictionar arab-roman / roman-arab
Iata un dictionar necesar atât oamenilor de afaceri arabi care au interese în România, cât si românilor care lucreaza în tarile arabe sau în Israel. Fondul de 15 000 de cuvinte este suficient de generos pentru a acoperi toate domeniile, inclusiv cele de stricta actualitate. Oricine, chiar cei care nu au nici cele mai vagi cunostinte de araba sau româna, poate folosi aceasta lucrare. Autorii sunt orientalisti si, de-a lungul anilor, au calatorit în diferite tari arabe, însusindu-si astfel si limba vie, cea vorbita pe strada, pe care calatorul trebuie sa o cunoasca. Lucrarea include consistente capitole de gramatica, fonetica si ortografie.

Autor:    Ilie Badicut, Stelian Drondoe
ISBN:    973-9301-60-X
http://www.nemira.ro

Semiluna si haosul

0 comentarii

Prezentare de carte Olivier Roy - Semiluna si haosul

Olivier Roy, specialist in islam, reuseste sa descrie in putine cuvinte, o situatie extrem de complexa: implicatiile pe care neoconservatorismul le-a avut asupra deciziilor lui George Bush.

 Punand la comun pe aceeasi axa a raului state diferite (Iran, Irak), miscari politice (Hamas, Hezbollah) si organizatii teroriste deteritorializate (Al Qaeda), Statele Unite au globalizat razboiul, nelasand loc pentru diplomatie. Aceasta strategie, rezultata din ideologia neoconservatoare a reprezentat un esec total si a inflamat discursurile impotriva globalizarii.
Orientul Mijlociu este si astazi teatrul a numeroase conflicte generate, printre altele, de clivaje nationaliste, etnice sau confesionale. Adesea, acestea sunt instrumentalizate potrivit unei logici a razboiului rece. In plus, raspunsul dat de administratia Bush evenimentelor din 11 septembrie a reaprins brusc toate aceste conflicte.

Autor: Olivier Roy
Titlu original: Le croissant et le chaos
Traducere de: Ion Doru Brana
Colectia: Politica
ISBN: 978-606-8134-39-0 
Numar pagini: 128
Numar volume: 1
Format: 130 x 200 mm
Aparitie: Mar 2010

CUMPARA ACUM!  http://www.nemira.ro

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter