Un jurnalist a fost executat de o grupare salafistă din Fâşia Gaza 15 Aprilie 2011


Un militant pacifist italian, răpit de o grupare salafistă în Fâşia Gaza, a fost executat de răpitorii săi, a anunţat vineri Hamas, care a promis să îi "urmărească" pe autorii acestei "crime atroce", informează Mediafax.

Corpul neînsufleţit al lui Vittorio Arrigoni a fost găsit la câteva ore după anunţarea răpirii sale, prima a unui străin în Fâşia Gaza, de la preluarea controlului asupra acestui teritoriu palestinian de către mişcarea islamistă, în iunie 2007.


Acesta a fost descoperit într-un cartier din nord-vestul oraşului Gaza, potrivit serviciilor de securitate ale Hamas, care au interzis accesul presei.

Ostaticul italian, un jurnalist, scriitor şi militant al mişcării pacifiste propalestiniene International Solidarity Mouvement (ISM), a fost strangulat, iar doi dintre presupuşii săi răpitori au fost arestaţi, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de securitate.

"Guvernul condamnă această crimă atroce, care nu reflectă valorile noastre, religia noastră, obiceiurile şi tradiţiile noastre şi anunţă că îi va urmări fără încetare pe restul membrilor acestei grupări şi le va aplica legea", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Ihab al-Ghoussein.

Niciun ostatic străin nu a mai fost, până acum, ucis în acest teritoriu palestinian, de la obţinerea autonomiei, în 1994.

Forţele de securitate au identificat rapid un "membru al grupării, care i-a denunţat pe ceilalţi membri şi a arătat locul unde se afla militantul", a adăugat purtătorul de cuvânt, într-o conferinţă de presă televizată, dând asigurări că intervenţia lor s-a produs după executarea italianului.

Cititi tot articolul aici: www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/video-un-jurnalist-a-fost-executat-de-o-grupare-salafista-din-fasia-gaza-222609.html


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter