Scandal in Iran din cauza echipamentul fotbalistelor


Echipa de fotbal feminin a Iranului ar putea rata Jocurile Olimpice pentru tineret, programate in august in Singapore, din cauza unei dispute privind tinuta islamica a jucatoarelor.

Vicepresedintele departamentului de educatie fizica al Iranului, Marzieh Akbarabadi, a declarat joi in presa locala ca noua tinuta "este nepotrivita", dar nu a detaliat, potrivit Associated Press.

Akbarabadi a mai declarat ca tinuta nu reprezenta ceea ce s-a convenit si ca Iranul "nu trebuie sa-si trimita echipa in Singapore cu orice pret".

Tinuta fotbalistelor iraniene trebuia sa fie un compromis cu regulile FIFA. In 2007, forul mondial a interzis valurile traditionale, numite hijab, care protejeaza modestia femeilor islamice, din motive de securitate si pentru a preveni declaratiile politice sau religioase pe teren.

Noua costumatie este compusa dintr-o boneta similara cu cea a inotatorilor, bluze cu maneci lungi, pantaloni trei sferturi si sosete lungi. Noul sort alb, creat de designerii iranieni, are detalii in culorile steagului tarii, rosu si verde.

Akbarabadi a parasit antrenamentul in semn de protest, miercuri, la prezentarea echipamentului.

Echipa feminina a Iranului este asteptata sa joace in Singapore la un turneu cu sase echipe. 3.600 de sportivi, cu varstele cuprinse intre 14 si 18 ani, vor concura la Jocurile Olimpice pentru tineret.

Disputa interna

Comentarile lui Akbarabadi par sa indice mai mult o disputa interna mai degraba decat o neintelegere cu FIFA. Oficialul iranian a mai remarcat ca designerii vestimentari puteau sa creeze un costum apropiat atat de standardele FIFA, cat si de regulile islamice.

Regulile religioase le impun femeilor islamice sa se acopere din cap pana in picioare, ele avand voie sa isi arate doar fata.

Presedintele Federatiei Iraniene de Fotbal, Ali Kaffashian, sustine insa noua costumatie, despre care spune ca respecta toate regulile in vigoare. Cu toate acestea, varianta finala a costumului de joc ar putea suferi modificari, in zilele viitoare.
Sursa: http://www.ziare.com/international/iran/scandal-in-iran-din-cauza-echipamentul-fotbalistelor-1028105

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter