Va fi publicat un Coran standardizat, intr-un milion de exemplare anual


 Marocul a luat noi măsuri, miercuri 30 iunie 2010, pentru consolidarea reformei din sfera religioasă, luând decizia editării "unui milion de exemplare ale Coranului uniformizat" şi adoptării unui cod privind "gestionarea proprietăţii religioase", au anunţat surse oficiale din Rabat, citate de AFP.
"Regatul a înfiinţat o fundaţie, Mohammed al VI-lea, pentru editarea sfântului coran Mohammadi" (notă: numele se referă la rege, seful credincioşilor din Maroc), a declarat Ahmed Tawfiq, Ministrul Afacerilor Islamice şi al Habus (proprietăţii religioase), într-o conferinţă de presă. "Această fundaţie se va ocupa cu publicarea şi distribuirea cărţii sfinte, în 50.000 de moschei din regat, pentru a uniformiza mai multe copii ale Coranului într-o singură formulă şi o caligrafie standardizată", a adăugat el.

Fundaţia Mohammed al VI-lea, de acum, "va verifica şi agrementa toate exemplarele cărţii sfinte", a mai spus ministrul.

Tawfik Ahmed a declarat în continuare că Fundaţia "intenţionează să producă anual un milion de copii ale Coranului uniformizat".
"Jumătate dintre copiile cărţii vor merge către moschei, o parte în terţe ţări din Africa de Vest, iar restul în locaşurile de cult, frecventate de rezidenţii marocani din străinătate", spune Tawfik.

O altă principală inovaţie o reprezintă înfiinţarea unui cod de control "şi gestionare a proprietăţilor religioase şi publice", încredinţată departamentului. S-a decis stabilirea unui Consiliu Superior pentru "controlul financiar al proprietăţii religioase", gestionat de Ministerul Afacerilor islamice.

Aproximativ 80.000 de hectare şi 48.000 de case şi magazine alcatuiesc principalul patrimoniu Habus.
Valoarea aproximativă a acestor active este estimată la 90 milioane euro. Potrivit ministerului, această evaluare "rămâne una aproximativă”.

Sursa:
http://www.stiri.lacasuriortodoxe.ro/musulmani-islam/3533-va-fi-publicat-un-coran-standardizat-intr-un-milion-de-exemplare-anual.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter