Cele mai bizare sau ridicole 10 fatwa


10. Soarele se învârte în jurul Pământului
Sursa: Al-Ahram Weekly Issue 477, 13-19 April, 2000.
Într-un decret religios emis în anul 2000 intitulat “Dovezile rotaţiei Soarelui şi a fixităţii Pământului”, marele muftiu arab Sheikh Ibn Baaz afirmă că Pământul este plat, iar soarele se învârte în jurul Pământului. El spune că imaginile de pe satelit care dovedesc contrariul nu reprezintă altceva decât o conspiraţie occidentală asupra lumii islamice

9. Versetele satanice -  Omorâţi un scriitor ce a scris o carte ce n-ar trebui s-o citim niciodată!
fatwa prin care se decreta omorarea lui Salman Rushdie
Sursa: “The West Is Choked by Fear”, Der Speigel Jan 4, 2010, Henryk Broder
În 1988, publicarea cărţii lui Salman Rushdie “Versetele satanice” l-a făcut pe liderul revoluţionar iranian, Ayatollah Khomeini, să emită un fatwa împotriva lui Rushdie, pentru ca acesta să fie omorât. În aceeaşi condamnare la moarte intrau şi toţi traducătorii, editorii şi vânzătorii care ar fi distribuit această carte. Milioane de musulmani din întreaga lume care n-au citit nici măcar un singur rând din această carte, şi care nu l-au întâlnit măcar vreodată înainte, îl vor mort. Interesant, nu?

8. Tomboys - Fetele musulmane nu trebuie să se îmbrace ca băieţii!
fetele cu par scurt, in pantaloni... fetele care au un comportament masculin - fatwa pedepseste acest comportament
Sursa: The Malaysian Insider
În Kuala Lumpur (Malaiezia), era pe punctul să izbucnească o revoltă împotriva unui decret religios emis de Consiliul Naţional Malaiezian al Fatwa, care interzicea ca fetele musulmane să se îmbrace ca băieţii. Adică, adio blugi, tricouri sau şăpci pentru fete!





7. Omorâţi-l pe Mickey Mouse, căci el este unul din soldaţii lui Satan!
Sursa: Report: Saudi Cleric Says Mickey Mouse ‘Must Die’. 
Exact, islamismul a pus ochii şi pe celebrul personaj de desene animate. Mickey Mouse a devenit unul din “soldaţii lui Satan”, aşa că şeicul Muhammad Al-Munajid a decretat faptul că în casele musulmane trebuie să fie distruşi toţi Mickey Mouse care s-ar afla (în reviste, postere sau jucării). Nu vă faceţi griji: nu e vorba doar de Mickey Mouse. Al-Munajida pus ochii şi pe Tom şi Jerry!


6.  Emoticons - Emoticoanele de pe Yahoo Messenger trebuie interzise, pentru că imită chipurile creaturilor lui Allah!
Sursa: Jihadwatch
Conform muftiului Multaqa Ahl al Hadeeth, emoticoanele folosite pe Yahoo Messenger sau forumuri ar trebui interzise întrucât imită chipurile creaturilor lui Allah, chiar dacă sunt deformate. Mai mult de atât, o femeie care vorbeşte pe Internet cu un bărbat (ce nu-i este rudă apropiată) n-are voie să folosească emoticonurile întrucât acestea ar exprima sentimente (râs, zâmbet, emoţii etc.), iar acestea n-ar trebui cunoscute de către bărbaţi.

5. Fotbalul trebuie jucat în hainele obişnuite sau în pijama!
“nu jucati in echipe de 11 (jucatori) asa cum joaca eretici, evreii si crestinii”, si “jucati in pijamale sau hianele de zi cu zi, hainele colorate si tricourile  nu sunt haine musulmane”.
Sursa: “A Fatwa on Football”, The Guardian, Monday 31 October 2005.
Nu, nici măcar un joc frumos ca fotbalul nu este scutit de stupizenia decretelor religioase musulmane. Într-unul din acestea se specifică clar că “musulmanii nu trebuie să joace fotbal cu eretici ca evrei sau creştini”, şi că “fotbalul trebuie jucat în haine obişnuite sau în pijamale, întrucât şorturile şi tricourile nu sunt haine musulmane”.

4. Vaccinul infidel - Vaccinul nu e bun, pentru că e o conspiraţie internaţională pentru sterlizarea musulmanilor

Sursa: “POLIO ERADICATION: Looking for a Little Luck”, Roberts Science 6 February 2009
Poliemelita se află în creştere în India, Nigeria, Afghanistan şi Pakistan. De ce? Datorită unui decret împotriva vaccinării cu poliemelită emis de clericii musulmani din Pakistan, care cred că acest vaccin este o conspiraţie pentru a face lumea musulmană sterilă.

3. Fara nuditate in timpul actului sexual - Soţii n-au voie să facă sex dezbrăcaţi
Sursa: SimplyDumb
În 2007, fostul decan privind legile islamice din Universitatea Al-Azhar din Cairo a emis un decret religios prin care relaţiile sexuale realizate în nuditate invalidează căsătoria dintre doi soţi. Ce mai urmează? Că nu mai ai voie să faci duş decât îmbrăcat?

2. Urina profetului Mohamed - A bea urina profetului Mohamed e o binecuvântare
Marele muftiu al Egiptlui, Sheikh Ali Gomaa, spune ca cei ce o beau au parte de o mare binecuvantare.
Sursa: “A Fatwa Free-for-All in the Islamic World”, New York Times, Michael Slackman Published: Monday, June 11, 2007
Conform marelui muftiu al Egiptului, şeicul Ali Gomaa, a bea urina lui Mohamed ar fi o mare binecuvântare pentru fiecare musulman. Şi totuşi, profetul Mohamed nu a pretins niciodată că el ar fi divin; atunci de ce urina sa ar avea proprietăţi magice? S-o fi consultat marele muftiu cu Gregorian Bivolaru, înainte de a emite acest decret religios?

1. Alaptarea barbatilor maturi.
Pentru a rezolva problema segregarii sexelor in comunitatea musulmana, femeile pot alapta barbatii ajunsi la maturitate, si astfel se creeaza o relatie de rudenie intre cei doi. Acestia pot acum sa fie impreuna (singuri) fara ca sa mai fie banuiti ca intri ei au loc relatii intime.
Sursa: “A Fatwa Free-for-All In the Islamic World”, New York Times, Michael Slackman, Monday, June 11, 2007.
În mai 2007, un cleric musulman se întreba cum ar putea ca femeile şi bărbaţii să lucreze în cadrul aceluiaşi birou, întrucât legea islamică interzice orice legături între bărbaţii şi femeile necăsătoriţi sau neînrudiţi între ei. A găsit şi soluţia: bărbaţii să sugă de la sânul femeilor colege de cinci ori, eliberându-se astfel tensiunea sexuală, iar femeia ar deveni “mama adoptivă” a colegului său de birou. Incredibil, nu?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter