O victima poate fi obligata sa-si scoata niqab-ul in fata instantei?


Un tribunal din Toronto s-a confruntat astăzi, miercuri 9 iunie 2010, cu o controversă inedită pe tema voalului complet, o femeie agresată sexual refuzând să renunţe la niqab în faţa instanţei.
Este, de fapt, un conflict între două principii de drept: libertatea religioasă şi un proces echitabil.
Curtea de Apel din Toronto, care a început procesul marţi, a părut să fie de acord cu argumentaţia avocatului tinerei femei – venită la proces, purtând un niqab alb care îi dezvăluia doar ochii – conform căreia, faptul că nu i se vede faţa clientei sale, nu înseamnă că mărturia ei e alta.
"Dacă am renunţa la vălul clientei mele, acesta nu va furniza nicio informaţie semnificativă în plus", a susţinut energic David Butt, constatând că dreptul la purtarea vălului niqab este respectat de Carta canadiană a drepturilor şi libertăţilor.
"Clienta mea are dreptul să îşi acopere faţa", a spus el, înainte de confirmarea faptului că partea adversă nu are nevoie să o vadă pe tânără fără văl. Debutul procesului a avut loc în anii '80. Tânăra, identificată doar prin iniţialele NS, astăzi de 32 de ani, susţine că a fost agresată sexual de un unchi şi un văr, între anii 1982 - 1987. În 1992, tatăl său a cerut poliţiei să renunţe la acuzaţiile împotriva celor doi suspecţi.
Şaisprezece ani mai târziu, NS a decis să îi dea în judecată pe atacatorii săi, iar cazul a fost redeschis.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter