Tinere fete, imbracate in stil "emo", arestate de politia religioasa a Arabiei


Poliţia religioasă Arabă a arestat zece fete tinere, machiate şi îmbrăcate după moda "emo", acuzate că provoacă dezordine într-o cafenea, a raportat ziarul Al-Yaum, în ediţia de sâmbătă, 22 mai 2010.

Proprietarul cafenelei, situată în oraşul Dammam din estul Arabiei Saudite, a apelat la Comisia privind Promovarea Virtuţii, în momentul în care i s-a parut că tinerele fete încep să-i deranjeze pe ceilalţi clienţi.

Termenul "emo", care desemnează o muzică derivată din punk, se referă şi la un anumit stil de îmbrăcăminte, caracterizat prin blugi şi tricouri foarte strânse, cu imprimeuri ale grupurilor "emo", şi printr-un machiaj şi culori scandaloase ale părului, de multe ori strălucitoare.

Poliţia religioasă le-a arestat pe tinerele fete, până când părinţii acestora au semnat un angajament cum că, pe viitor, ele nu vor mai repeta acest tip de comportament non-islamic şi că nu se vor mai îmbrăca in această manieră.

Potrivit presei, mai multe tinere femei saudite au adoptat stilul "emo", o modă populară în lume.

Femeile Saudite "trebuie" insa să apară în public complet ascunse sub voaluri negre şi “abbayas”, dar în locurile publice precum mall-urile sau cafenelele, au voie să renunţe la costumul abbaya pentru a-şi etala îmbrăcămintea la modă, aflată pe dedesubtul acestuia.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


Sursa: www.LacasuriOrtodoxe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter