MTV, documentar despre tineretul arab, nemultumeste autoritatile


True Life | Resist the Power! Saudi Arabia: "Meet four young people fighting for freedom and rebelling against their government."


True Life Diary | Resist the Power! Saudi Arabia: "Heidi and rachel, the producers of the documentary, fill us in on their production over seas."

Un documentar difuzat pe MTV, despre tineretul arab, face valuri
Sursa: www.lacasuriortodoxe.ro
Lacasuri Ortodoxe: din Riyadh – Arabia
02 June 2010 19:15 
Un film documentar, difuzat pe canalul de muzică american MTV, despre tinerii din Arabia, face valuri în regat, conservatorii decizând să trimită subiectul în faţa justiţiei.Săptămâna trecută, conservatorii au depus o plângere în faţa unei instanţe din Jeddah (vest), împotriva documentarului intitulat "Rezistă puterii! Arabia Saudita", a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

"Nu vom permite ca valorile societăţii Arabe să fie ignorate, şi vrem să deferim justiţiei canalul MTV, dar şi pe Aziz”, participantă la documentar, se arată pe pagina acestora de Facebook.

Întrebat de AFP, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Informaţii, Abdel Rahman Al-Hazzaa, a declarat marţi, 1 iunie 2010, că autorităţile au pornit o anchetă privind documentarul.

Filmul nu a fost difuzat pe MTV Arabia, care aparţine de canalul american, dar saudiţii l-au văzut pe site-ul MTV.

Acesta arată viaţa de zi cu zi a tinerilor din Jeddah, oraşul-port mai puţin auster decât capitala, tentaţi să încalce interdicţiile.

"Sunt destul de surprins de controversa, dar cred că respectivul caz se va calma atunci când oamenii îşi vor da seama că intenţiile participanţilor si realizatorilor sunt unele pozitive", a declarat Heidi Ewing, co-producător al documentarului, într-un e-mail destinat AFP.

Cazul survine pe fondul unei hotărâri a unei instanţe din Arabia, luată în februarie 2010, prin care era condamnat la 5 ani de închisoare şi 1.000 de lovituri de bici, un saudit care a povestit despre viaţa sa sexuală in timpul unui talk-show pe canalul prin satelit LBC, cu sediul în Liban.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter