Dreptul unui elev musulman din Berlin, de a avea un loc de rugaciune in scoala, a fost refuzat in instanta


Lacasuri Ortodoxe: din Berlin
A fost refuzat dreptul unui elev musulman, din Berlin, de a avea un loc de rugaciune in scoala

Un tribunal din Berlin a refuzat joi, 27 mai 2010, dreptul unui elev de liceu, musulman, la o cameră specială pentru rugăciunea din timpul pauzelor dintre ore.

Liceul berlinez la care este înscris Yunus M., în vârstă de 16 ani, a fost chemat în instanţă, de acesta, pentru solicitarea de punere la dispoziţie a unui loc special amenajat, destinat rugăciunii.

Tribunalul Administrativ din Berlin-Brandenburg a precizat însă că şcoala este locul de întâlnire a "mai multe religii şi credinţe diferite" şi că, în plus, mai există şi studenţi atei.

Acest pluralism "poartă în sine un potenţial semnificativ de conflict", iar prin decizia instanţei şcoala trebuie să fie în aceste condiţii un garant al neutralităţii religioase.

Instituţia din districtul Wedding pusese în ultimii doi ani la dispoziţia tinerilor, o cameră pentru rugăciune, dar directorul a asigurat că nu fusese folosită mai deloc.

În noiembrie 2007, tânărul a început să îşi facă rugăciunile între ore, Islamul cerând 5 rugăciuni zilnice. Gestul său a lansat acum o nouă dezbatere în Germania: trebuie să li se permita studentilor sa isi faca rugăciunea între orele de clasă, în incinta unei şcoli.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter