Pakistanul a ridicat interdictia privind accesul pe YouTube


Pakistanul a ridicat, în seara de miercuri, 26 mai 2010, interdicţia privind accesul la YouTube, motivată de conţinutul “blasfemiator” al acestui site.

Site-ul YouTube a fost deblocat, dar link-urile cu conţinut profanator nu sunt accesibile în Pakistan, a declarat pentru AFP un oficial al autorităţii pakistaneze de telecomunicatii (PTA), Khurram Mehran.

Anterior, ministrul de Interne, Rehman Malik, declarase că Islamabadul va restabili în următoarele câteva zile accesul pe Facebook şi YouTube, blocat timp de patru zile, dar nu şi pe paginile cu conţinut "blasfemiator", conform AFP.

PTA a mai blocat, de asemenea, accesul la Wikipedia, tot săptămâna trecută, argumentând că există şi aici din ce în ce mai mult conţinut "blasfemiator".

"Am discutat această problemă astăzi, în timpul unei reuniuni guvernamentale. Le-am spus colegilor mei care blochează aceste site-uri că nu fac un lucru bun", declara Malik. "Le-am spus că numai anumite pagini care conţin blasfemii ar trebui practic să fie blocate, şi nu tot site-ul", a mai spus el.

PTA raporta că va elimina interdicţia de accesare a acestor site-uri şi pagini web pe baza instrucţiunilor guvernului.

Un concurs de desene despre profetul Islamului, Mahomed, care fusese lansat săptămâna trecută, de un utilizator pe Facebook, a provocat demonstraţii potrivnice în reţeaua de socializare online, în mai multe oraşe din Pakistan, determinând guvernul să blocheze accesul la reţea, cât şi la YouTube.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter