Critici in Malaezia, in urma aprobarii casatoriei fetelor minore


Decizia unui stat din Malaezia de a autoriza căsătoriile fetelor musulmane sub 16 ani a fost puternic criticată astăzi, miercuri 4 august 2010, de asociaţiile familiste şi civice.
Consiliul Religios Islamic de Stat al Malacca (sud) a dat undă verde căsătoriilor fetelor sub 16 ani şi băieţilor sub 18 ani, pentru a lupta împotriva creşterii sexualităţii în rândul tinerilor, şi împotriva abandonării copiilor.
"Aceasta este o decizie pragmatică pentru a preveni sarcinile adolescentelor şi problemele sociale care derivă din acestea", a declarat Ali Mohamad Rustam, ministrul de stat şi preşedintele consiliului religios, către cotidianul New Straits Times. El a spus că mariajul minorilor ar trebui să fie autorizat de către părinţi şi de instanţele religioase.

174 de femei au născut fără a fi căsătorite, în primele şase luni ale anului 2010, în acest stat. Toate acestea aveau vârste sub 20 de ani, a declarat ziarul.

"Căsătoria copiilor este înrudită cu pedofilia(...). Este un regres, un pas înapoi. Acest om (Ali Rustam) ar trebui să demisioneze", a răspuns Ivy Josiah, directorul executiv al Organizaţiei Women’s Aid, bine stabilită în ţară.

În Malaezia, sunt calificaţi drept copii, cei sub 18 ani, spune Iosia, care consideră ca mariajul precoce îi privează de educaţie şi de dreptul de a alege un partener.

Ministrul femeilor şi Familiei, Abdul Jalil Shahrizat, apreciază, de asemenea, ca fiind "imorală şi inacceptabilă social" căsătoria minorilor.

Ţară federală, Malaezia are o populatie de 28 de milioane de locuitori, aproximativ 60% musulmani, autorizând Sharia (legea islamică), care urmează să fie aplicată în unele state în paralel cu sistemul judiciar naţional. Imamii conservatori au emis mai multe avize controversate în ultimii ani.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter