Trandafirii roşii, marfă de contrabandă în Arabia Saudită pe 14 februarie


În Arabia Saudită este interzisă sărbătorirea sfântului Valentin, obicei care contravine islamului.
Arabia Saudită a lansat o campanie naţională anti-Sfântul Valentin. Potrivit AP, sunt vizate magazinele care comercializează articole roşii sau care au legătură cu sărbătoarea de duminică, interzisă în această ţară.

Poliţia saudită este în căutarea trandafirilor roşii, a produselor în formă de inimioară sau a cadorilor ambalate în roşu şi obligă vânzătorii care nu au făcut-o încă să renunţe la ele. În restul anului, aceste produse sunt permise, dar în apropierea zilei de 14 februarie, ele sunt disponibile doar pe piţa neagră.

Într-un comunicat al Comisiei pentru promovarea virtuţii şi prevenirea viciului se arată că cei care nu vor respecta reglementările în vigoare, vor fi pedepsiţi. Sărbătorirea Sfântului Valentin, martirizat de către creştini, este considerat un fapt ce contravine islamului. Şi alte sărbători proprii occidentalilor, cum ar fi Ziua Mamei sau aniversările sunt interzise, dar nu se prevede o pedeapsă pentru celebrarea lor.

În alte ţări musulmane din zonă, cum ar fi Dubaiul sau Egiptul, sărbătoarea iubirii nu este interzisă, mai mult, străzile se umplu de roşu, iar magazinele abundă în cadouri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter