Un geamgiu crestin, rapit si ucis in nordul Irakului


Un geamgiu creştin a fost răpit şi ucis în nordul Irakului, în ciuda achitării unei răscumpărări de 15.000 de dolari pdin partea familiei, a declarat poliţia vineri, 27 august 2010.
Corpul neînsufleţit, în stare de descompunere, al lui Louaï Barham Al-Malik, un geamgiu asirian în vârstă de 35 de ani, a fost găsit pe un teren viran din Nimrud, la 330 km nord de Bagdad, a declarat locotenent-colonelul de poliţie Al-Mohammad Omar Joubouri.


Acesta se mutase recent în Hamdaniya, un sat predominant creştin, în urma ameninţărilor şi crimelor îndreptate împotriva acestei comunităţi în Mosul, capitala provinciei Ninive.

"Cu o săptămână în urmă, el a fost răpit de bărbaţi necunoscuţi, care i-au cerut să vină la domiciliu pentru a lua măsuri în vederea instalării unor ferestre. Familia acestuia a negociat un preţ de răscumpărare cu răpitorii şi le-a plătit 15.000 dolari, dar Louaï nu s-a întors. El a fost împuşcat cu mai multe gloanţe, în cap", a spus ofiţerul de poliţie.

Într-un raport din noiembrie, organizaţia de apărare a drepturilor omului HRW susţinea că minorităţile, în special creştinii, din nordul Irakului, au fost victime colaterale ale conflictului dintre arabi şi kurzi pe teritoriile în litigiu şi, de asemenea, ale extremiştilor sunniţi.

În perioada 14 - 23 februarie 2010, opt creştini au fost ucişi în Mosul şi împrejurimi.

La şapte ani după invazia din Irak condusă de americani, au mai rămas doar 550.000 de creştini, în special caldeeni catolici, dintre cei 800.000 care trăiau în această ţară.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter