Talibanii au creat o armată de copii-soldaţi


Insurgenţii din Afganistan au alcătuit, în ultimele şase luni, o echipă de copii-războinici, unii dintre ei în vârstă de numai cinci ani.
Talibanii din Afganistan au început să recruteze copii, unii dintre ei în vârstă de numai cinci ani, pe care îi antrenează să ascundă bombe pe drumurile pe care circulă convoaiele NATO.

În ultimele şase luni, o echipă de aproximativ 50 de copii a fost alcătuită în oraşul Sangin din provincia Helmand, informează The Sun.

Talibanii au apelat la această tactică deoarece ştiu că forţele NATO nu sunt dispuse să îi împuşte pe copiii care plantează dispozitive explozibile improvizate.

“Insurgenţii ştiu că nu vom trage asupra copiilor”, a declarat o sursă din armata britanică pentru jurnaliştii de la The Sun. “Copiii sunt atraşi de banii care-i primesc pentru astfel de fapte, spre disperarea părinţilor”, a mai spus sursa.
http://www.realitatea.net/talibanii-au-creat-o-armata-de-copii-soldati_721445.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter