Saudiţii primesc SMS când le ies nevestele din ţară


Sistemul a stârnit indignare în rândul femeilor saudite, care spun că, în ciuda eforturilor lor de emancipare şi a faptului că unele dintre ele îşi câştigă foarte bine viaţa singure şi au cariere, guvernul le tratează ca fiind dependente de un bărbat până la moarte.
"Paznicii masculini", adică taţii, fraţii sau soţii femeilor din Arabia Saudită sunt anunţaţi printr-un SMS trimis de Ministerul Afacerilor Externe de îndată ce "obiectivul" iese din ţară.

Sistemul a stârnit indignare în rândul femeilor saudite, care spun că, în ciuda eforturilor lor de emancipare şi a faptului că unele dintre ele îşi câştigă foarte bine viaţa singure şi au cariere, guvernul le tratează ca fiind dependente de un bărbat până la moarte. De fapt, nu chiar până la moarte. Femeile care depăşeşsc 60 de ani nu mai sunt monitorizate.

O femeie a spus că vrea şi ea un sistem de alarmă prin SMS de fiecare dată când soţul ei flirtează cu altcineva.

Luarea de poziţie are loc însă numai pe un site, sub acoperirea anonimatului. Niciuna dintre femei nu a îndrăznit să facă o plângere oficială adresată guvernului.
http://www.realitatea.net/sauditii-primesc-sms-cand-le-ies-nevestele-din-tara_731415.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter