Al 4-lea crestin ucis in Irak, in ultimele 4 zile


Corpul unui creştin a fost descoperit miercuri dimineaţa într-o zonă din sud a Mosulului, în nordul Irakului, reprezentând cea de-a 4-a victimă a crimelor îndreptate împotriva membrilor acestei comunităţi, începând din această duminică (14 februarie 2010), a raportat poliţia.
"O unitate a poliţiei a descoperit cadavrul lui George Wissam, în vârstă de 20 de ani, pe o stradă din Wadi Al-Ain, un cartier la sud de acest oraş situat la 350 km nord de Bagdad, a spus un ofiţer de poliţie sub condiţia anonimatului.Al 4-lea crestin ucis in Irak, in ultimele 4 zile

Tînărul "dispăruse dis-de-dimineaţă, în timp ce călătorea înspre Mosul Al-Jadida (vestul oraşului), la o şcoală de formare a cadrelor didactice. Trupul său era perforat de ai multe glonaţe", a mai spus el.

Acesta este cel de-al 4-lea creştin ucis, de duminică şi până astăzi, în rândul acestei comunităţi din oraş, veche de 2.000 de ani, cu mult înainte de cucerirea musulmană.

Marţi, în cartierul Al-Arabi, situat în nordul Mosul, un străin a deschis focul dintr-o maşină, asupra a doi studenţi creştini, a mai spus poliţia către AFP, citata de La Croix. Unul dintre ei a fost ucis, iar celălalt grav rănit.

Luni, la Sahaba, un cartier vestic al oraşului, persoane neidentificate au tras asupra magazinului de zarzavaturi al unui creştin, ucigându-l, potrivit poliţiei (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010).

Duminică, un negustor de kebbé, a fost şi el împuşcat în afara casei sale, în Mosulul de Est (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5/2010).

Aceste crime au exasperat comunitatea creştină din Mosul, care a denunţat lipsa de acţiune a serviciilor de securitate, criminalii reuşind să scape de fiecare dată.

© Alex_Daniel Rotariu - publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010
www.LacasuriOrtodoxe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter