Colocviu inter-religios in Algeria, pentru "risipirea neintelegerilor"


Un simpozion inter-religios a avut loc pe parcursul a două zile în Alger, la care au participat ministrul Cultelor, Bouabdallah Ghlamallah, care a afirmat că "trebuiau clarificate neînţelegerile", despre "pretinsele restricţii privind exercitarea religiei", în Algeria, informeaza France Press.
Algeria "a garantat întotdeauna comunităţilor sale religioase diverse, libertatea practicării propriilor credinţe", a asigurat Ghlamallah în deschiderea simpozionului, care a avut loc miercuri şi joi, şi la care au participat reprezentanţi din ţară şi din străinătate, de religii diferite.
"Algeria a garantat creştinilor săi practicarea credinţei lor în mod liber şi cu seninătate, în locurile destinate acestui scop, conform cu ordonanţa care reglementează exercitarea cultului, adoptată încă din 2006" şi "nicio biserica n-a fost închisă în ţară", a adăugat el - dupa cum aflam din cotidianul "Algerie 360".
Arhiepiscopul de Alger, Ghaleb Bader, a declarat pentru AFP că această ordonanţă "recunoaşte existenţa altor culte în afara Islamului, precum şi dreptul comunităţilor de a sărbători acest lucru în mod liber."
"Dar, cu mult înainte de anul 2006 inca, Biserica (catolică) cerea ca acest cult să fie practicat doar în locurile oficiale, şi şi-a respectat întotdeauna atribuţiile sale de cult, fără să existe incidente, sau vreun abuz. Atunci, de ce era nevoie de o nouă ordonanţă?", a mai spus el.
"Aceasta este prima reuniune în mod explicit creştin-musulmană din Algeria”, a declarat monseniorul Henri Tessier, pentru La Croix, fost arhiepiscop de Alger, retras în 2008.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe
©redactat KSLCatalin / - publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 4 /2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter