Sex la TV: Condamnarea unui saudit, la 5 ani inchisoare, confirmata in instanta


Mazen Abdul Jawad a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi 1000 de lovituri de bici, conform cu Shariei (legea islamică), în vigoare în Arabia Saudită, anunţă Huffington.post. Motivul este acela că sus-numitul s-a lăudat cu propriile cuceriri şi cu relaţiile sale sexuale, în timpul unui talk-show din luna iulie 2009, la canalul prin satelit LBC (Lebanese Broadcasting Corporation), cu sediul în Liban.
Alături de el, trei prieteni care au luat parte la show, au fost şi ei condamnaţi la doi ani închisoare şi la 300 de lovituri de bici, fiecare.
Curtea de apel din Jeddah a confirmat decizia pronunţată în primă instanţă în data de 7 octombrie 2009, contra lui Mazen Abdul Jawad, a precizat cotidianul Okaz.
Cu toate acestea, Regele Abdullah a intervenit în favoarea a două jurnaliste şi a unui cameraman LBC, spre încetarea urmăririi lor penale. Suveranul a mai solicitat în mod special instanţei, să renunţe la flagelarea unui jurnalist arab condamnat şi el la 60 de lovituri de bici, în acest caz.
Jawad şi-a cerut scuze tuturor celor care au trimis plângeri cu privire la afirmaţiile sale (peste 200 de telespectatori). El a motivat că a fost păcălit de către producătorii show-ului, iar avocatul lui a insistat pe faptul că nimeni de la LBC nu a fost sancţionat. Însă birourile LBC din Arabia Saudită au fost închise, după show.
Majoritatea acţiunilor LBC sunt deţinute de miliardarul saudit prinţul Al-Walid bin Talal, la adresa căruia au apărut critici, în urma acestei situaţii.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe: din Ryad

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter