Isabelle Adjani transforma fusta intr-un manifest “anti-burqa"


Actriţa Isabelle Adjani face din fustă un "manifest anti-burka (burqa = voal complet musulman), împotriva obscurantismului şi urii faţă de femei", a declarat luni seara, 8 februarie 2010, pe scena Lido din Paris, informează presa occidentala, cu ocazia celei de-a 5-a ceremonii a “Globului de cristal”, un premiu artistic acordat de către presa franceză.
"Fusta este un manifest şi, mai mult decât oricând, trebuie să fie purtat, pentru a nu fi confundat Islamul cu cu subjugarea femeilor", a mai spus Isabelle Adjani, care a fost numită "Cea mai bună actrită" pentru "Ziua fustei”, un film de Jean-Paul Lilienfeld.
Actriţa a vrut să aducă astfel un omagiu "femeilor care luptă împotriva ignoranţei şi a violenţei (...)", transformând fusta într-un " simbol al câştigării luptei împotriva obscurantismului şi a urii faţă de femei, o “anti –burqa”.
Evenimentul a fost transmis în direct pe canalul TNT şi pe programul transmis prin cablu, Virgine 17, predominant muzical.

©CARMEN_Ana Radu / - publicat in Monitor Lacasuri Ortodoxe 4 /2010
Sursa: www.LacasuriOrtodoxe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter