O candidată în alegerile legislative, asasinată în Irak


Souha Abdallah Jarallah, candidată în alegerile legislative din martie în Irak, a fost împuşcată mortal duminică de indivizi neidentificaţi la Mossul, în nordul ţării, informează AFP, citând un ofiţer de poliţie.

Ea candida pe lista Iraqia, condusă de şiitul laic Iyad Allawi, fost aliat al SUA şi ex-premier în perioada iunie 2004 -aprilie 2005.
Jarallah "ieşea din locuinţa unor rude când un bărbat înarmat a deschis focul asupra ei, omorând-o pe loc. El a fugit apoi spre o maşină în care îl aşteptau alte două persoane înarmate", a afirmat ofiţerul sub acoperirea anonimatului.

Asasinatul a fost comis în centrul oraşului Mossul, situat la 350 km nord de Bagdad, unde violenţa este endemică. "Nu este pentru prima oară când suntem vizaţi. Membrii listei Iraqia sunt agresaţi, asasinaţi, arestaţi. Dar nu pe indivizi îi ucid, ci proiectul naţional în ansamblul său", a afirmat Intissar Allawi, o rudă a fostului premier. Ea a confirmat că uciderea dnei Jarallah este un asasinat politic. "Persoane independente şi patriote sunt vizate pentru a le împiedica să participe la alegerile legislative", a afirmat dna Allawi.

Pe de altă parte, în regiunea Daghara, la sud de Bagdad, o persoană a fost ucisă şi alte trei - rănite în explozia a două bombe plasate de un pasager într-un microbuz, a anunţat generalul de poliţie Abdel Aziz al-Saleh.

Sursa: Adevarul.ro
De Ana-Maria Lazăr
Luni 8 feb 2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter