Cei patru musulmani acuzati de uciderea unui copt, in Egipt, au fost achitati


Patru musulmani acuzaţi de uciderea unui creştin, au fost achitaţi ieri, luni 22 februarie 2010, de către o instanţă egipteană care a “constatat” că probele nu stabilesc vinovăţia lor – conform unei surse judiciare, citată de AFP.
Inculpaţii au fost arestaţi în octombrie 2010, după asasinarea creştinului copt la domiciliul său, în Dairout, în sudul ţării.

Ei planificaseră de fapt, să-l ucidă pe fiul victimei, care avusese relaţii intime cu o fată musulmană, suspectat de difuzarea unui CD care conţinea fotografii cu fata.

Judecătorul a spus însă că nu este sigur dacă declaraţiile martorilor arată că cei patru bărbaţi care au fost arestaţi sunt într-adevăr şi autorii crimei.

Sătenii musulmani au aruncat cu pietre împotriva bisericii şi caselor de locuit ale copţilor, după arestarea inculpatului.
Copţii reprezintă aproximativ 10% dintre cei 80 de milioane de egipteni, mai informeaza AFP, citat de La Croix. Aceştia se plâng de peste 20 de ani de discriminare, şi pretind că nu au voie să ocupe posturi cheie în cadrul militar, poliţie, justiţie sau universităţi.

Alţi musulmanii au ucis şase copţi şi un poliţist musulman, în ziua de 6 ianuarie 2010, în ajunul Crăciunului, în Egiptul de sud (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe). Cei trei suspecţi sunt judecaţi şi ei de către Înalta Curte a Securităţii de Stat din Qina, o instanţă specială.

©Alex_Daniel Rotariu - publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 6/2010
Sursa: www.LacasuriOrtodoxe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter