Apocalipsa islamică


Sursa: Ziarul de Mureş
Pentru prima dată de la debutul crizei nucleare iraniene, o serie de membri de frunte ai elitei politice şi militare din Israel şi India au avertizat opinia publică mondială asupra gravei ameninţări reprezentate de acţiunile regimului de la Teheran. Conform mai multor experţi în problemele Orientului Mijlociu, guvernul iranian intenţionează să obţină bomba atomică pentru a declanşa o apocalipsă planetară, menită să împlinească profeţiile conţinute în Coran, cartea sfântă a musulmanilor.

Escaladarea tensiunilor generate de refuzul Iranului de a stopa componenta militară a programului său nuclear s-a resimţit în tonul conferinţei organizate în această săptămână la Ierusalim de Centrul Interdisciplinar al Institutului pentru Contraterorism, care a reunit reprezentanţi ai armatelor şi guvernelor din întreaga lume. În cursul dezbaterilor, fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, actualmente liderul Partidului Likud, a declarat că preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad este mai periculos decât dictatorul german Adolf Hitler, responsabil de uciderea a zeci de milioane de oameni. Netanyahu şi-a motivat afirmaţia spunând că, "spre deosebire de Hitler, care a pornit războiul mondial, încercând apoi să fabrice arma atomică, Iranul încearcă mai întâi să dobândească bomba nucleară, ceea ce este cu mult mai primejdios. Hitler a fost înfrânt pentru că nu a reuşit să construiască dispozitive atomice, însă Iranul este aproape de a pune mâna pe ele. Oare lumea înţelege acest lucru? În Europa, de unde m-am întors de curând, sunt semne că această realitate este înţeleasă".
Benjamin Netanyahu a atras atenţia asupra faptului că acţiunile belicoase ale regimului iranian trebuie privite în contextul mai larg al fundamentalismului islamic, în cadrul căruia organizaţia al-Qaeda este doar unul dintre capetele hidrei:" Termenul de terorism internaţional este folosit greşit, nu pentru că acesta nu ar exista, ci pentru că adevărata problemă o reprezintă islamismul militant internaţional. Aceasta este mişcarea care mânuieşte pârghiile terorii la nivel mondial şi care pregăteşte terorismul absolut, terorismul nuclear. Componenta iraniană este cel mai periculos şi mai fanatic element al islamismului militant. Al-Qaeda nu poate fabrica arme nucleare, în vreme ce mişcarea militantă şiită aleargă în ritm de galop spre acest obiectiv".
Netanyahu a adăugat că Occidentul se confruntă în prezent cu un adversar mai necruţător decât comunismul întruchipat de URSS. Prezentând psihologia islamului militant drept una "patologică", liderul dreptei israeliene a remarcat că diferenţa dintre islamism şi comunism se datorează dispoziţiei radicalilor musulmani de a comite acte sinucigaşe, în numele "iubirii faţă de moarte: "În timp ce Uniunea Sovietică a bătut în retragere atunci când s-a confruntat cu perspectiva autodistrugerii, Occidentul se află în faţa unui regim sinucigaş, cel iranian, care este dispus să se sacrifice în numele ideologiei. "

Apocalipsă pentru Mahdi
O perspectivă şi mai sumbră asupra viitorului omenirii a fost expusă de profesorul Moshe Sharon, expert în islam la Universitatea Evreiască. Acesta şi-a exprimat convingerea că nu există "nici o posibilitate de pace între israelieni şi palestinieni, deoarece lumea arabă şi islamică consideră înfiinţarea Israelului un pas înapoi al istoriei şi, în consecinţă, nu vor accepta niciodată statul evreu. Acordurile de pace încheiate cu statele arabe musulmane nu sunt, în realitate, decât nişte bucăţi de hârtie fără semnificaţie, parte a unor tactici şi strategii în cadrul jihadului. Rădăcina problemelor dintre noi şi lumea arabă este islamul. islamul nu este doar o religie. Este o cultură, o politică, un stat. islamul este toate acestea. A fost astfel până acum şi va fi la fel şi în viitor. islamul este o religie mesianică… chiar de la începuturile ei a vorbit despre sfârşitul lumii. Allah este regele sfârşitului vremurilor."
Pe baza acestor considerente, Sharon a concluzionat că guvernul iranian, condus de clericii şiiţi, urmăreşte să obţină arma nucleară cu scopul de a declanşa apocalipsa: "Regimul de la Teheran crede cu sinceritate că Mesia şiiţilor, al 12-lea Imam, cunoscut şi sub numele de Mahdi, este aici şi va apărea vizibil. Trăim într-un timp al aşteptărilor mesianice. Ceea ce motivează acţiunile de astăzi ale conducătorilor iranieni este, mai presus de toate, dorinţa de a-l aduce pe cel de-al 12- lea Imam. Puterea ayatollahilor se trage din credinţa populară că ei pot stabili un contact cu Mahdi. Toată lumea crede acest lucru. Cum îl vor putea aduce? Prin apocalipsă. Mahdi are nevoie de un război. El nu poate veni în lume fără un Armagedon; el doreşte un Armagedon. Cu cât înţelegem acest lucru mai repede, cu atât mai bine. Ahmadinejad vrea arme nucleare pentru asta."
La încheierea intervenţiei sale Moshe Sharon s-a arătat sceptic în privinţa posibilităţii Israelului de a neutralizarea ameninţarea iraniană: "Singura cale de a evita confruntarea cu Iranul este de a lăsa acest lucru pe seama unor puteri mai mari decât statul evreu."

Ambiţii imperiale
În schimb, un alt participant la conferinţă, profesorul Uriel Reichman, a fost de părere că Israelul nu va putea evita ciocnirea cu Iranul sau cu al-Qaeda. El a subliniat aspiraţia Teheranului de "a realiza viziunea unui imperiu iranian, prin care baza şiită libaneză să se unească prin intermediul Siriei cu Irak, şi apoi cu Iranul. În trecut, iranienii au perceput Israelul ca pe un burete care absoarbe ura musulmanilor suniţi, deviind presiunea acestora, iar Teheranul a încurajat conflictul arabo-israelian cu scopul de a deturna continuu atenţia de la sine. Astăzi însă este îndoielnic că Iranul nu ar fi interesat de distrugerea Israelului, în condiţiile în care a demarat un program propriu de înarmare nucleară. Preşedintele Ahmadinejad a spus clar ce intenţii are, iar el nu face decât să exprime fanatismul religios al conducerii civile, susţinute de masele îndoctrinate cu ura faţă de Israel. Ambiţiile imperiale ale Iranului şi perceperea Israelului drept o putere regională, un vârf de săgeată al Statelor Unite, ar putea contraveni încercărilor regimului de la Teheran de a-şi realiza aspiraţiile. Un imperiu nuclear iranian va schimba balanţa puterii în Orientul Mijlociu şi va ameninţa nu numai Israelul ci şi ţările musulmane sunite." Pronosticul pesimist al profesorul Reichman a fost împărtăşit şi de directorul Institutului pentru Contraterorism, colonelul în rezervă Lior Lotan, care a declarat că statul evreu a fost luat în vizor de gruparea teroristă al-Qaeda: "Capacitatea există. Motivaţia a crescut. Israelul a devenit o ţintă prioritară".

Sabia islamului
Corul funebru al casandrelor israeliene a fost întregit de aprecierile lui Berham A. Sahukar, locotenent-colonel în rezervă al Regimentului de Paraşutişti din India. Expertul indian s-a referit la ameninţările similare cu care se confruntă atât Israelul, cât şi ţara sa, în care se află cea de-a doua populaţie musulmană ca mărime din lume, după Indonezia (135 de milioane de musulmani la o populaţie totală de 1, 1 miliarde locuitori).
Sahukar a declarat că nu-şi face iluzii în privinţa intenţiei radicalilor islamişti de a detona un dispozitiv non-convenţional biologic, chimic sau nuclear fie în provincia Kashmir, fie la New Delhi. El a adăugat că nici Israelul nu va fi scutit de efectele mareei teroriste muslmane: "Multe grupuri islamiste care operează din Pakistan consideră India, Statele Unite şi Israel o singură entitate care operează împotriva islamului. Site-urile internet ale acestor entităţi teroriste înfăţişează steagurile Indiei şi Israelului ciopârţite de sabia islamului."


Fragment dintr-un interviu acordat cotidianului israelian Haaretz de premierul britanic Tony Blair

Reporter: În ceea ce priveşte atitudinea Iranului, sunteţi de acord cu comparaţiile tot mai dese care se fac, referitor la situaţia din Europa anilor 1930?
Blair: "Atunci când avem un preşedinte al unei ţări atât de puternice ca Iranul, care spune astfel de lucruri (aluzie la ameninţările proferate la adresa Israelului - n.r.), ar fi o nebunie să presupui că sunt doar vorbe-n vânt. Când vedem, de asemenea, că Ahmadinejad încearcă să dobândească o armă atomică, consider că semnele de avertisment sunt destul de clare… Cred că dacă preşedintele unei ţări declară că vrea să şteargă o altă ţară de pe faţa pământului şi, concomitent, doreşte să obţină capacităţi nucleare, iar noi nu suntem îngrijoraţi de acest fapt, istoricii viitorului vor ridica nişte semne de întrebare în privinţa noastră şi a discernământului de care am dat dovadă. "


"Dacă ar fi avut la dispoziţie arme atomice, al-Qaeda ar fi şters de pe faţa pământului Manhattanul, precum şi o mare parte din Washington."- Benjamin Netanyahu

Ioan BUTIURCĂ

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter