Un tribunal islamic interzice discutiile pe Twitter si Facebook


Sursa: www.LacasuriOrtodoxe.ro

Un tribunal islamic din nordul Nigeriei, unde legea Shariei este în vigoare, a ordonat suspendarea discuţiilor pe Twitter şi Facebook, lansate de către o asociaţie a drepturilor omului, care dorea sa marcheze aniversarea a 10 ani de la prima amputare efectuată unui nigerian condamnat pentru furt, a raportat presa occidentala marţi 23 martie 2010.

Este prima dată când un tribunal islamic ia o asemenea măsură în Nigeria, spun observatorii nigerieni.

Tribunalul Magajin Gari din Kaduna (nord), a ordonat unei asociaţii civile importante, care militează pentru drepturile omului – Congresul Drepturilor Civile (CRC), cu sediul in nordul Nigeriei - să suspende dezbaterea pe Twitter şi Facebook despre amputarea mâinii drepte a unui nigerian, Buba Bello Jangebe, în virtutea unei hotărâri a unei instanţe sharia din Statul Zamfara (nord), în anul 2000.

Instanţa a dispus, de asemenea, închiderea blogului asociaţiei, dedicat acestui caz.

Hotărâre urmează unei plângeri depuse vineri de către un grup care promovează protejarea Shariei, Frăţia Musulmană din Nigeria (Muslim Brotherhood of Nigeria), cu sediul în Kaduna - al doilea oraş ca mărime din nordul Nigeriei.

Grupul a declarat că aceste discuţii urmăresc “luarea în râs a Shariei”.

Statul Zamfara a fost primul care, în 2000, în Nigeria, a introdus aplicarea strictă a legii Sharia, după întoarcerea regimului civil, in urma a 15 ani de dictatură militară.

Jangebe, un cunoscut hoţ de vaci, a fost condamnat, primind pedeapsa tăierii mâinii drepte. Sentinţa, prima de acest tip, a fost executată atunci de guvernatorul Statului Zamfara, provocând un val de furie locală şi internaţională.

  Reactiile fata de "retelele de socializare" nu au loc insa doar in lumea musulmana. In ultimele zile, o predica a unui pastor (nu se aminteste din ce "confesiune" face acesta parte) a circulat pe net.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter