Islamul, dincolo de măşti (I)


Sursa: Ziarul de Mureş

În mai puţin de patru ani, teroriştii musulmani au lovit capitalele a trei dintre cele mai importante state occidentale - Statele Unite, Spania şi Marea Britanie. Deşi atacatorii au declarat de fiecare dată că au acţionat în numele islamului, nenumăraţi oficiali politici, academicieni sau analişti mass-media continuă să repete că militanţii respectivi nu sunt reprezentativi pentru "adevăratul islam", şi că motivaţiile lor sunt politice, militare sau, pur şi simplu, rezultatul fanatismului. Asemenea poziţii ignoră că fundamentalismul, extremismul şi terorismul sunt înscrise în inima mesajului teologic al islamului, al cărui scop ultim este instaurarea prin forţă a califatului mondial. Pe parcursul mai multor numere, vom prezenta o radiografie a islamului care demonstrează că violenţa teroriştilor este hrănită de învăţăturile Coranului.

Pe 7 iulie 2005, Londra a fost zguduită de patru explozii de mare putere, soldate cu peste 50 de morţi şi 700 de răniţi. Atacul a fost revendicat prompt de "Organizaţia Secretă a al-Qaeda în Europa", în deja consacratul stil bombastic al fundamentaliştilor: "Bucură-te, naţiune islamică, bucură-te, lume arabă. A sosit timpul răzbunării împotriva guvernului cruciat sionist al Marii Britanii, ca răspuns la masacrele britanice comise în Irak şi Afganistan! Am avertizat în mod repetat guvernul şi poporul britanic. Ne-am ţinut promisiunea şi am dus la capăt atacul militar asupra Marii Britanii după mari eforturi făcute de eroicii mujahedini".

Extremişti ostracizaţi

Reacţiile de condamnare a atentatului au venit de peste tot. Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a înfierat atacurile, punându-le pe seama unei minorităţi de extremişti, la fel ca şi episcopul anglican de Shrewsbury, Alan Smith, care a spus că "majoritatea vastă a musulmanilor din Anglia sunt oameni iubitori de pace, care nu susţin şi nici nu justifică violenţele săvârşite în numele islamului". Premierul Tony Blair a ţinut şi el să afirme că exploziile nu au nici o legătură cu religia musulmană: "Ştim că aceşti oameni acţionează în numele islamului, dar ştim, de asemenea, că majoritatea covârşitoare a musulmanilor de aici şi din străinătate sunt oameni decenţi şi fideli legii, care deplâng acest act de terorism la fel de mult ca şi noi".

Londonistan, capitala imamilor

Tonul conciliator adoptat de Blair a contrastat însă cu mesajele alarmiste lansate în ultimii ani de premier şi de şefii poliţiei britanice, privind inevitabilitatea lansării unui atac terorist asupra Londrei. Într-adevăr, intenţiile belicoase ale militanţilor islamici erau cunoscute de autorităţile britanice, conştiente că pe teritoriul ţării lor acţionează o mulţime de organizaţii musulmane extremiste. Profitând de legile permisive de imigraţie, o sumedenie de refugiaţi pe motive religioase sau politice din Orientul Mijlociu au găsit un liman ocrotitor în Anglia. Afluxul de militanţi a devenit atât de mare, încât prezenţa unor lideri radicali ca Omar Bakri sau Abu Hamza al-Masri a adus capitalei Marii Britanice porecla "Londonistan". Dealtfel, diplomaţii şi experţii în contraterorism sunt de părere că Londra a devenit centrul mondial al propagandei extremiste islamice.

Ayatollahul din Tottenham

Printre cei mai vehemenţi promotori ai jihadului mondial se numără clericul sirian de 47 de ani, Omar Bakri Muhamman, supranumit "Ayatollahul din Tottenham". Având strânse legături cu organizaţia "Frontul Internaţional islamic pentru Jihad împotriva Evreilor şi Cruciaţilor", Bakri a fost până în 2004 conducătorul grupării "Al-Muhajiroun", al cărei scop era înfiinţarea unui stat islamic în Marea Britanie. Într-un interviu acordat anul trecut revistei portugheze "Publica", Omar Bakri declara:"Visul meu este să văd steagul islamului fluturând pe reşedinţa primului-ministru britanic. Cred că acest lucru se va întâmpla într-o zi." Sinceritatea şeicului a mers până acolo încât a afirmat că "mai multe grupări militante islamice pregătesc atacuri asupra Londrei. Lovitura este inevitabilă. Un grup foarte bine organizat din Londra, autointitulat "al-Qaeda din Europa", prezintă o mare atracţie pentru tinerii musulmani. Ştiu că sunt pregătiţi să lanseze o mare operaţiune".
(Va urma)

Ioan BUTIURCA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter