Interzicerea voalului burqa poate sa agraveze excluderea femeilor


Interdicţia burqa şi niqab nu le va elibera pe femeile asuprite, ci ar putea, din contră, să agraveze excluderea lor, a declarat Comisarul pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei.

Într-un punct de vedere publicat în această duminică, 7 martie 2010, Thomas Hammarberg afirma că "burqa nu ar trebui să fie interzisă" şi că diversitatea "în Europa trebuie să fie protejată de reflexele islamofobe".

Interdicţia generală a voalului complet este "de departe o greşeală", citează France Presse, incompatibilă cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, conform comisarului suedez.

El a mai spus ca sustinatorii interzicerii generale a burqa şi niqab "nu au reuşit să demonstreze că aceste haine au încălcat într-un fel sau altul democraţia şi securitatea, sau bunele moravuri”.

"Din motive juste, nuanţează acesta, reacţionăm puternic faţă de regimurile care impun femeilor să poarte voalul complet. Aceasta este o măsură fundamental represivă şi inacceptabilă, dar nu putem interzice aceasta ţinută în locul altor ţări”.

©Carmen_Ana Ion - publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010
Sursa: www.LacasuriOrtodoxe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter