SUA sancţionează Banca Islamică şi canalul TV Al-Aqsam, controlate de mişcarea Hamas


Cristina Iana             Vineri 19 mar 2010
Sursa: www.adevarul.ro

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat joi că va bloca bunurile postului de televiziune aparţinând mişcării islamiste Hamas, Al-Aqsa TV, şi pe cele ale unei bănci din Gaza, controlată de aceştia.

Trezoreria americană a pus banca şi postul de televiziune pe lista organizaţiilor teroriste, declarând că acestea sunt controlate de Hamas.

Banca Naţională Islamică oferă serviciile sale membrilor Hamas, care finanţează şi controlează şi televiziunea Al-Aqsa, au afirmat oficialii americani.

Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că nu există o criză între SUA şi Israel, în ciuda unor replici dure între Washington şi guvernul israelian în legătură cu decizia tatului evreu privind construirea de noi locuinţe în Ierusalimul de Est.

Departamentul Trezoreriei a anunţat, într-un comunicat, că activele pe care postul de televiziune Al-Aqsa şi Banca Naţională Islamică le-ar putea deţine în SUA au fost blocate.

Decizia Departamentului Trezoreriei Statelor Unite este acelaşi tip de infracţiuni şi atingeri aduse democraţiei cu care Statele Unite se mândresc, a declarat Bahaa al-Madhoune, unul dintre directorii Al-Aqsa.

Este o conspiraţie împotriva celor care spun adevărul, a spus el, adăugând că postul de televiziune funcţionează într-un mod perfect profesionist şi prezintă realitatea suferinţelor poporului palestinian.

Pe de altă parte, cetăţenilor americani le este interzis să "efectueze vreo tranzacţie" cu cele două entităţi.

Departamentul Trezoriei afirma joi că în conformitate cu angajamentul său în favoarea unui sistem financiar transparent şi bine reglementat în teritoriile palestiniene, va continua să dezvăluie eforturile Hamas în vederea creării unor instituţii aparent legale, dar care de fapt sunt controlate şi utilizate pentru a susţine un demers terorist.

Hamas a făcut apel, miercuri, la o nouă Intifada împotriva Israelului, în timp ce tensiunile au ajuns din nou la un nivel ridicat între israelieni şi palestinieni în Ierusalimul de Est, una dintre mizele conflictului între cele două părţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter