Extremele islamului


Sursa: Ziarul de Mureş

Eşecul general înregistrat în lupta împotriva terorismului islamic se datorează unei erori strategice colosale comise de liderii politici, militari şi religioşi occidentali. Insistând să plaseze responsabilitatea violenţelor pe umerii unor radicali izolaţi, consideraţi nereprezentativi pentru religia musulmană, ei au refuzat să vadă că civilizaţia vestică se confruntă de fapt cu o ideologie ale cărei principale ingrediente - fundamentalismul, extremismul şi terorismul - alcătuiesc mesajul teologic al religiei islamice.

Pentru a înţelege cât de iluzorie este distincţia făcută între promotorii jihadului şi aşa-zisul islam moderat, este suficientă o trecere în revistă a discursului public al unor personaje cheie din lumea musulmană. Fie că este vorba de lideri de state, profesori universitari sau clerici apropiaţi de cercurile puterii, modul în care aceştia abordează subiecte precum războiul sfânt, relaţia dintre islam şi creştinism, raporturile dintre "credincioşi" şi "infideli" sau martiriul nu se deosebeşte cu nimic de retorica unor figuri ca Osama ben Laden, Hassan Nasrallah sau şeicul Omar, păstorul talibanilor.
În cele ce urmează, prezentăm câteva pasaje semnificative selectate dintr-un şir aproape nesfârşit de luări de poziţie care au acelaşi numitor comun: superioritatea islamului asupra civilizaţiei creştine şi necesitatea afirmării lui prin violenţă, acolo unde este nevoie.

Convertire sau război
Fragment dintr-un discurs al conducătorului libian Mu'ammar Al-Qadhafi, transmis de televiziunea Al-Jazeera la 10 aprilie, 2006.
Mu'ammar Al-Qadhafi: "Unele persoane cred că Mahomed este doar profetul musulmanilor. Aceasta e o greşeală. Mahomed este profetul tuturor oamenilor. El a înlocuit toate religiile anterioare. Dacă Iisus ar fi trăit atunci când Mahomed a fost trimis, l-ar fi urmat pe Profet. Toţi oamenii trebuie să fie musulmani…musulmanii au fost înfuriaţi de defăimarea Profetului. Dar persoanele care l-au denigrat pe Mahomed şi-au calomniat propriul profet, pentru că Mahomed este profetul oamenilor din Scandinavia, din Europa, Asia şi Africa. Însă întrucât cărţile sfinte pe care le citesc în Scandinavia sunt falsificate şi îndeamnă la ură, ei cred că Mahomed nu este profetul lor…L-au desenat pe Mahomed înconjurat de femei acoperite cu voal, din cauza voalului purtat de femeile musulmane. Aşteptăm din partea lor să-l deseneze pe Iisus înconjurat de femei goale, deoarece adepţii…pentru că femeile creştine sunt goale. În Scandinavia femeile sunt goale. Aşteptăm să vedem un desen înfăţişându-l pe Iisus cu bombe nucleare deasupra capului său, pentru că bomba nucleară a fost concepută de creştini…În orice caz, cărţile sfinte ale Occidentului, ale Europei şi Americii, cheamă la ură; nu e nici o îndoială în privinţa asta. Textele Bibliei sunt deformate şi inumane. Aşa-numitele Vechiul Testament şi Noul Testament nu sunt nici Vechiul Testament, nici Noul Testament, din cauză că ambele testamente au fost înlocuite, şi prin urmare sunt falsificate. Ele au fost scrise cu mâna la sute de ani după Iisus. În Biblie există lucruri care sunt nepotrivite atât pentru Iisus, cât şi pentru Moise. Dacă dorim să îmbunătăţim starea umanităţii şi să trăim într-un sat global, datorită globalizării, trebuie să căutăm adevărata Biblie, deoarece Biblia care există astăzi este măsluită. Biblia actuală nu-l menţionează pe Mahomed, în vreme ce Biblia Dumnezeului nostru îl pomeneşte în repetate rânduri pe Mahomed. Trebuie să cercetăm Evanghelia după Barnabas, a Sfântului Barnabas, pentru că aceasta este adevărata evanghelie. Această evanghelie menţionează explicit că Mahomed va veni după Iisus…. Avem 50 de milioane de musulmani în Europa. Sunt semne că Allah va permite victoria islamului în Europa - fără săbii, fără arme, fără cuceriri. Cei cincizeci de milioane de musulmani ai Europei vor transforma acest continent într-unul musulman în decurs de câteva decenii. Allah mobilizează naţiunea musulmană a Turciei, adăugând-o Uniunii Europene. Asta înseamnă încă 50 de milioane de musulmani. Vor fi 100 de milioane de musulmani în Europa. Albania, care este o ţară musulmană, a intrat deja în Uniunea Europeană. Bosnia, care este o ţară musulmană, a intrat deja în UE. Europa este într-o situaţie dificilă, şi la fel este şi America. Amândouă trebuie să accepte să devină islamice în viitor sau să declare război împotriva musulmanilor."

Ura sfântă
Fragmente dintr-un interviu acordat postului de televiziune Al-Majd de profesorul doctor în jurisprudenţă islamică Abd Al-Aziz Fawzan Al-Fawzan, din Arabia Saudită.
Dr. Abd Al-Aziz Fawzan Al-Fawzan: "Cineva care îl neagă pe Allah, îl venerează pe Hristos, fiul Mariei, şi susţine că Dumnezeu este Trinitate - vă plac aceste lucruri pe care le spune şi le face? Nu urăşti credinţa unui asemenea politeist care spune că Dumnezeu este o treime dintr-o trinitate, sau se închină la Hristos, fiul Mariei? Cineva care permite şi comite păcate trupeşti - aşa cum este cazul în ţările occidentale, unde concubinajul este îngăduit şi nu este considerat o problemă - nu urâţi astfel de lucruri? Oricine spune, "Nu-l urăsc, nu este un musulman…"… aceasta nu este rasism, frate. Noi nu urâm un politeist din cauza culorii sale, a sexului, sângelui, ţării sale sau pentru că este american, european, chinez sau asiatic. Ei sunt partenerii noştri în cadrul umanităţii. În ochii lui Allah un musulman american poate fi mai bun decât toţi arabii…Însă dacă această persoană este un necredincios - chiar dacă această persoană este mama sau tatăl meu, ferească Dumnezeu, sau fiul sau fiica mea - trebuie să o urăsc, trebuie să urăsc erezia sa şi sfidarea pe care o aduce lui Allah şi profetului său. Trebuie să îi urăsc faptele abominabile. Mai mult decât atât, trebui să fie o ură pozitivă. Trebuie să mă facă să simt compasiune faţă de el, să mă determine să-l călăuzesc şi să-l schimb."

Fragmente dintr-un interviu acordat televiziunii Al-Majd de profesorul Walid Al-Shuzi de la Universitatea Al-Riyadh.
Walid Al-Shuzi: "Unii spun că atunci când ieşi din moschee trebuie să-i iubeşti pe evrei şi pe creştini. În predicile lor ei întreabă, "Care este scopul acestor incitări şi aţâţări la ură?" Ei spun că după ce ai ascultat predica şi întâlneşti un evreu sau un creştin nu trebuie să manifeşti nici un fel de ostilitate faţă de ei. Poate că acest lucru vine din presiunea exercitată de aşa-numitul anti-semitism. Venerabile şeic, astfel de oameni nu înţeleg diferenţa dintre duşmănirea necredincioşilor şi atacarea lor. Ne este interzis să-i atacăm, dar avem datoria de a-i urî, aşa cum este scris în Coran şi Suna (principiile de bază ale islamului - n.red.) Astfel de oameni vor să-i determine pe musulmani să-şi abandoneze religia. Iată ce fac aceşti ipocriţi, aşa cum a fost prevăzut de Allah. Există o diferenţă între a-i urî pe cei care se închină la alţi dumnezei decât Allah şi coexistenţa cu ei. Vecinul Profetului a fost un evreu, nu-i aşa? Şi cu toate acestea Mahomed a spus:" Dă-l afară din Peninsula Arabia". Coexistenţa este un lucru iar ura faţă de o astfel de credinţă este alt lucru. Nu-l urăsc pentu cine este. Nu-l urăsc din cauza cărnii sau a sângelui său, şi nu-l urăsc din cauza naţionalităţii sale. Îl urăsc de dragul lui Allah. Chiar dacă ar fi fratele sau vărul meu, şi chiar de ar fi din propriul meu trup şi sânge - l-aş urî de dragul lui Allah."

Răsplata martirilor
Fragment dintr-o conferinţă a şeicului Palestinian Ahmad Qattan
Ahmad Qattan: "Mujahedinul, războinicul de la frontieră, predicatorul, credinciosul, martirul, cel care caută martiriul…aceşti eroi care stau la rând şi aşteaptă ocazia de a se sacrifica, nu pentru pâine şi cartofi, ci de dragul Dumnezeului religiei lor, pentru a-i preaslăvi cuvintele. Ei caută viaţa cea mai ideală, cea mai lungă viaţă în paradis. Ei doresc să se alăture fraţilor lor, martirilor, şi să culeagă recompensele pentru martiriul lor. Un martir primeşte şase recompense de la Allah: păcatele îi sunt iertate din clipa în care îşi varsă primul strop de sânge şi îşi vede locul său în paradis; este cruţat de suferinţele mormântului şi scutit de iad; coroana onoarei îi este aşezată pe cap - cu o bijuterie mai minunată decât această lume şi tot ce este în ea; este căsătorit cu 72 de femei cu ochi negri şi poate să intervină în faţa lui Allah pentru 70 dintre rudele sale."

Ioan BUTIURCĂ

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter