Proteste în Yemen privind interzicerea căsătoriei fetelor sub 17 ani - Revista presei internaţionale


Alina Vasile                           Luni 22 mar 2010
Sursa: www.adevarul.ro

Presa internaţională scrie despre protestele din Yemen, aşteptarea eruperii unui puternic vulcan în Islanda şi închiderea unui restaurant din SUA pentru că a vândut carne de balenă. Printre alte subiecte, 10 persoane au murit în Afganistan, iar Israel continuă planurile de colonizare.

Proteste: Femeile din Yemen cer anularea unei legi care interzice căsătoria fetelor sub 17 ani

Sute de femei din Yemen s-au adunat duminică în faţa Parlamentului pentru a protesta împotriva unei legi aprobate anul trecut, prin care se stabileşte o vârstă minimă pentru căsătorie. Prin urmare, părinţii care îşi căsătoresc fiicele înaintea vârstei de 17 ani, iar băieţii înainte de 18 ani, riscă un an de închisoare sau o amendă de 500 de dolari, potrivit The National. Manifestanţii susţin că au şi o petiţie semnată de un milion de persoane, care sunt în favoarea eliminării acestei legi. "Este împotriva religiei noastre care nu prevede o vârstă pentru căsătorie. Vor să ne impună legile din vest, dar noi nu putem accepta aşa ceva", a spus o protestatară. Căsătoriile copiilor de la o vârstă fragedă sunt des întâlnite în Yemen, mai ales din cauza sărăciei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter