Colonelul Gaddafi cheama la "jihad" impotriva Elvetiei


Numărul unu în Libia, Muammar Gaddafi, a chemat joi, 25 februarie 2010, la jihad (război sfânt) împotriva Elveţiei, calificată ca "necredincioasă" şi "apostată", ca urmare a interdicţiei construcţiei minaretelor în confederaţie.
"Trebuie declarat jihadul prin toate mijloacele, împotriva Elveţiei necredincioase şi apostate, care a distrus casele lui Allah", a declarat colonelul Gaddafi într-un discurs în Benghazi (est), cu ocazia sărbătoarei Mouloud care comemorează naşterea Profetului Mohamed.
Pentru liderul libian, "jihadul împotriva Elveţia, împotriva sionismului, împotriva agresiunii străine (...) nu este terorism."
"Fiecare musulman din întreaga lume care colaborează cu Elveţia este un necredincios ... (şi este) împotriva Islamului, împotriva lui Mahomed, împotriva lui Dumnezeu, împotriva Coranului", a declarat colonelul Gaddafi înaintea a mii de oameni, citat de AFP in publicatia La croix.
Elveţienii au votat pe 29 noiembrie 2009, cu o largă majoritate, 57.5%, interzicerea minaretelor, la propunerea dreptei populiste, provocând proteste internaţionale.
Relaţiile dintre Elveţia şi Libia s-au deteriorat semnificativ după arestarea, în iulie 2008 la Geneva, a fiului colonelului Gaddafi, Hannibal, pe baza unei plângeri emise de doi slujitori ai acestuia, care îl acuzau de maltratare.
Sursa: www.LcasuriOrtodoxe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter