Hamas le interzice barbatilor sa lucreze in saloanele de frumusete


Mişcarea palestiniană islamistă Hamas a anunţat joi, 5 martie 2010, că bărbaţii nu mai au dreptul să lucreze în saloanele de frumuseţe pentru femei în Fâşia Gaza aflată sub controlul său.

"Orice persoană care încalcă această decizie va fi arestata şi va fi deferita justiţiei", a avertizat poliţia controlată de Hamas, pe site-ul propriu de internet.

AFP aminteste in plus ca, in ultimele luni, mai multe saloane de coafură pentru femei, din Fâşia Gaza, au fost ţinta unor atacuri, opere ale extremiştilor islamişti care nu acceptă amestecul bărbaţilor cu femeile fără voal. Atacurile au făcut victime.

Hamas nu a făcut prea mult pentru a impune legea islamică în Fâşia Gaza, de când a preluat controlul asupra enclavei, în 2007, deşi de mult se foloseşte de acţiuni sociale pentru difuzarea valorilor islamice în acest teritoriu în mod tradiţional conservator.

©Alex_Daniel Rotariu - publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010
Sursa: www.LacasuriOrtodoxe.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Pentru multi, islamul are multe necunoscute. Pentru cei ce cauta sa cunoasca mai mult islamul, aici incercam sa oferim cateva informatii pentru a ptea intelege ce este islamul. 

Site Sponsors

Followers

toateBlogurile.ro

StatCounter